XinXii en Mondia Media kondigen distributiesamenwerking aan

,
  • Samenwerking brengt geselecteerde onafhankelijke literatuur in de e-bookshops van de internationale aanbieders van mobiele telefonie en hardwareproducenten Vodafone, T-Mobile en Sony.
  • XinXii versterkt daarmee zijn positie als eerste adres voor onafhankelijke auteurs en zelfstandige uitgevers in Europa naar de rest van de wereld.

Berlijn / Hamburg, Duitsland – 06.08.2012. XinXii, een leidend self-publishing en distributieplatform voor e-books heeft een partnerovereenkomst met Mondia Media, aanbieder van digitaal entertainment, gesloten. Daardoor hebben bij XinXii aangesloten onafhankelijke auteurs en zelfstandige uitgevers per direct de mogelijkheid, hun e-book via XinXii eveneens aan te bieden op de volgende shops, waaraan Mondia Media exclusief content levert: Vodafone live!, T-Mobile T-Zones en Sony Mobile PlayNow. Lezers, die op de e-bookshops van deze firma’s naar literatuur zoeken, vinden zodoende in de toekomst ook niet-klassiek uitgegeven pareltjes uit de e-bookshop van XinXii.

Met deze samenwerking breidt XinXii zijn internationale presentie uit en biedt onafhankelijke auteurs en indie-uitgevers een extra, nieuw en bovendien belangrijk verkoopkanaal. “Met de continue uitbouw van onze internationale distributiekanalen helpen wij auteurs hun e-books op steeds meer platformen aan te bieden, waartoe zij normaal geen toegang zouden hebben”, laat Andrea Schober, oprichtster en CEO van XinXii weten. Het doel van XinXii is, over de hele wereld zo veel mogelijk zelfstandige, resp. onafhankelijke auteurs toegang tot een lezerspubliek te geven en omgekeerd lezers in aanraking te brengen met goede indie-literatuur.

“Met de ondersteuning van onze nieuwe zakelijke partner Mondia Media zijn wij weer een stuk dichterbij ons doel aangekomen”, aldus Schober. De Mondia Media Group behoort wereldwijd tot de eerste adressen voor digitale content. “Wij zijn dan ook zich verheugd, dat Mondia Media deze samenwerking met ons aangaat. XinXii is een mondiaal georiënteerd platform met auteurs uit meer dan 100 landen. Wij zijn ervan overtuigd dat hun e-books een mooie aanvulling zijn op de catalogus van hardwareproducenten en aanbieders van mobiele telefonie.”

Volker Glaeser, Chief Operating Officer van Mondia Media Group hierover: ”Ik verheug me op de samenwerking met XinXii. Met dit veelzijdige self-publishing-aanbod verrijken wij als een van ’s werelds grootste content-aggregatoren ons omvangrijke aanbod met interessante e-books van onafhankelijke schrijvers.”

Leidende Indie e-bookaggregator in Europa

XinXii biedt onafhankelijke auteurs en zelfstandige uitgevers de mogelijkheid, hun boek op het platform van XinXii te uploaden en te publiceren, dwz het op hun eigen XinXii-auteurspagina als betaalde download aan te bieden. Zij kunnen er eveneens voor kiezen hun werk op de sites van distributiepartners van XinXii te plaatsen; dit zijn wereldwijd leidende e-bookshops die XinXii-auteurs individueel kunnen selecteren. Per direct staat ook het mondiale netwerk van Mondia Media Group ter keuze beschikbaar. XinXii neemt in zijn functie als aggregator behalve de e-bookdistributie ook de convertering in het verplichte ePub-formaat voor zijn rekening; beide diensten worden kosteloos door XinXii aangeboden.

XinXii zal aan alle aan Mondia Media Group verbonden e-bookshops distribueren; dit betekent dat de e-books op Sony PlayNow, Vodafone en T-Mobile verkrijgbaar zijn.

Over XinXii

XinXii is het leidende publicatie- en distributieplatform voor e-books van onafhankelijke auteurs, schrijvers en uitgevers in Europa: Op www.xinxii.com kunnen gebruikers hun boeken in verschillende bestandsformaten uploaden en via hun eigen auteurspagina op XinXii verkopen. De e-bookshop van XinXii biedt tot dusver meer dan 16.000 titels van meer dan 10.000 auteurs.

Als e-bookaggregator distribueert XinXii bovendien aan wereldwijd leidende e-bookshops. Met het alles-in-één-concept – één XinXii-account voor alle leidende e-bookshops – maakt XinXii digitale self-publishing niet alleen makkelijk en handig, maar ook nog eens effectief en efficiënt.

Dit digitale self-publishing- en distributieplatform is beschikbaar in 7 talen en te gebruiken in 3 valuta, de zitting van de onderneming is Berlijn / Duitsland.

Over de Mondia Media Group

Mondia Media is de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale entertainment-content en onafhankelijke dienstverlener voor mondiale entertainmentshops van mobiele telefonie-aanbieders, hardwareproducenten en media-ondernemingen. Op basis van zijn hoge technologische expertise en innovatiekracht heeft deze onderneming zich tot een wereldwijd leidende aanbieder in zowel de distributie als het management van digitale media-content ontwikkeld. Met zijn platform-oplossing “Mondia Entertainment Universe” beschikt Mondia Media over een volledig geconverteerde oplossing voor digitaal entertainment. Zodoende is deze dienstverlener in staat, zijn gehele portfolio aan entertainment-content via één platform te beheren, mondiaal aan willekeurige doelapparaten te distribueren en af te rekenen. Als end-to-end-aanbieder verenigt Mondia Media de complete keten van waardetoevoeging, van de licensering en de productie, via de distributie tot betalen, alsook de klantensupport. Aan zijn businesspartners biedt deze onderneming complete oplossingen voor outsourcing, evenals individuele dienstverleningsmodellen aan.

Tot de klanten van Mondia Media behoren onder meer Vodafone, Deutsche Telekom, Sony Mobile, Swisscom, T-Online, Samsung, América Móvil, Telecom Italia, Al Arabiya, and Dubai Telecom. Geselecteerde licentiegevers zijn EMI, Warner, Sony Music, Kontor Records, Zebralution, EA, Glu, Digital Chocolate, Gamehouse, Sharky Mobile, Mobile Streams, Bastei Lübbe, Random House, Handster, Fox Mobile, Mobile Weaver. Naast het hoofdkwartier in Hamburg beschikt deze mondiaal opererende media-onderneming over vestigingen in Dubai, Johannesburg, Londen, Madrid, Mumbai, Rom und São Paulo.

Perscontacten

XinXii
Dr. Andrea Schober
Corporate Communications
Auguststraße 75
D-10117 Berlijn
+49 (0)30 – 202 15 13 21
andrea.schober [at] xinxii.com
http://www.xinxii.com

Mondia Media Group GmbH
Grischa Koch
Senior Manager Marketing & Communications
Am Sandtorkai 50
D-20457 Hamburg
+49 (0)40 – 38 617 419
grischa.koch [at] mondiamedia.com
http://www.mondiamedia.com