Bommen ontruiming vergoed door gemeente

Bepaalde gemeenten van Utrecht krijgen de kosten voor het ontruimen van enkele bommen alsnog vergoed die ze het afgelopen jaar hadden gemaakt. Eind vorig jaar tijdens het baggeren werden twee vliegtuigbommen opgespoord. Een explosief of een bom kan men ook tijdens een bodemanalyse tegen komen.

De bommen werden toen door de EOD ontruimd. De explosieven ontruimingsdienst heeft als voornaamste taak het ruimen of onschadelijk maken van explosieven. Tijdens de ontruiming moesten duizenden bewoners in hun woning blijven met gesloten deuren en ramen. Bewoners van twee huizen moesten het huis zelfs ontruimen. De kosten die gepaard zijn gegaan met het ontruimen, worden door de overheid vergoed uit een speciale reserve, dat bedoeld is voor bommen. Slechts een derde deel wordt zelf door de gemeente betaald.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*