Grote toename van HBO kandidaten op MBO functies in de bouwsector!

Dit blijkt uit recente metingen vanuit de kennisbank van Adver-Online.
In navolging op de opmerkelijke cijfers vanuit hun vorige meting waarbij de conclusie was dat steeds meer HBO kandidaten op MBO vacatures solliciteren, zijn zij dieper ingegaan op de resultaten van hun onderzoek, waarbij vooral de cijfers van de bouwnijverheid opvielen. Daar waar het percentage HBO sollicitanten op MBO bouwvacatures in 2011 nog 13% was, geven de resulaten dit jaar inmiddels al 19% aan. Een stijging (6%) die op zijn minst opvallend te noemen is.

Andere branches waar een duidelijke stijging te zien was in het percentage HBO sollicitanten op MBO functies zijn: Kunst, Cultuur en Media (2,39%), de vervoersbranche (1,77%) , de agrarische sector (1,65%) en de zorg (1,46%). In de dienstverlening is de grootste daling waargenomen. Daar is het percentage HBO kandidaten onder de MBO vacatures van 19% gedaald naar 13%.

Als basis van dit onderzoek dienen 1000 willekeurige vacatures uit verschillende branches in 2011 én 2012. In 2011 resulteerde de 1000 uitgezette vacatures in 43.133 sollicitanten, in 2012 waren dat er totaal 49.138. Alle vacatures zijn uitgezet op gemiddeld 10 vacature/nichesites en diverse social media kanalen.

Adver-Online is al sinds 2002 de online recruitmentspecialist voor het werven van personeel.
Al jarenlang vergaren zij kennis door o.a. het meten van resultaten van online vacatureplaatsingen. De meetgegevens worden zorgvuldig verzameld en opgeslagen in een kennisbank die als basis dient voor alle, met zorg door hen uit te brengen adviezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*