Oplossing voor werknemers die ziekmelden tijdens vakantie

, , ,

Amsterdam – Medewerkers die zich ziek melden tijdens de moeten oppassen. In het kader van verzuimreductie, kunnen werkgevers dit ‘ziektemisbruik’ tegen gaan. Het zijn niet de gezapige, logge arbodiensten die hier actief mee bezig zijn. De traditionele organisaties nemen de werknemer vaak te veel in bescherming. Vaak ingegeven door eigen commerciële belangen. Een ‘zieke werknemer’ levert tenslotte geld op. Een eenvoudig telefonisch consult kost al snel 75 Euro. Verzuimmanagement organisaties streven naar een lager verzuimpercentage. In de praktijk is één procent minder verzuim een kostenbesparing op de totale loonkosten van twee procent. We hebben het over de loonkosten van alle medewerkers. Met de huidige economische realiteit is een goed verzuimbeleid wenselijker dan medewerkers ontslaan.

Media scheert over een kam
In de media is het bedrijf Verzuimreductie afgeschilderd als een soort ‘Gestapo’. Aanvankelijk is het bedrijf opgericht om ziekteverzuim te reduceren. In de praktijk wordt ziekte vaak gebruikt om te verzuimen. Het is aan de werkgever om zich hier tegen te wapenen. Waar het bij Verzuimreductie fout liep, was de inzet van de eigen medewerkers. Waar medisch gekwalificeerd personeel voor nodig is, daar werden administratieve krachten op in gezet. Het vervelende voor andere correct werkende Verzuimmanager ook leiden onder de negatieve berichtgeving.

1 oktober opzegtermijn
Het is voor bedrijven die niet tevreden zijn over de arbodienst of verzuimmanager nu opletten. Binnen een maand is de opzegtermijn verstreken en zit men weer een jaar vast aan het ‘trage’ acteren. De Stichting SOMS heeft alle arbodienstverleners onderzocht en komt tot de conclusie dat er veel alternatieven zijn. Kosten besparen is voor elke (non)commerciële organisatie een must. Marges slinken, budgetten krimpen en verzuimreductie is een weinig pijnlijke manier. Meer informatie is te vinden via www.arbodienstenleveranciers.nl/verzuimreductie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*