Cegeka verzorgt beheer datacenterinfrastructuur van Vandemoortele

Ook voor de Nederlandse vestigingen

Veenendaal, 4 oktober 2012 – De Belgische voedingsgroep Vandermoortele vertrouwt het beheer van zijn datacenterinfrastructuur toe aan Cegeka. Ook de verschillende vestigingen van Vandemoortele in Nederland zullen gebruik maken van de beheerdiensten van Cegeka. In het kader van de overeenkomst zal de back-end infrastructuur, bestaande uit  servers, opslagsystemen, beveiliging, back-up en virtualisatie, volledig worden vernieuwd. Cegeka is verantwoordelijk voor de volledige monitoring en het beheer ervan. In totaal zal Vandemoortele ruim 200 servers in de datacenters van Cegeka onderbrengen. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

De infrastructuuroutsourcing is in lijn met de strategische doelstellingen van het voedingsbedrijf. “We nemen IT-infrastructuur voortaan af als een dienst. We kunnen infrastructuur en services uitbreiden of inkrimpen en onze operationele kosten worden voorspelbaar. Ook krijgen we garanties over de 24/7 beschikbaarheid van onze toepassingen, in het bijzonder van ons ERP-systeem SAP. Dat is cruciaal voor de productie en de operationele ondersteuning van onze business”, zegt Group IT Director Luc Delombaerde.

De combinatie van infrastructuurbeheer met de beschikbaarheidsdiensten overtuigde Vandemoortele tijdens de onderhandelingen over een overeenkomst. Cegeka zorgt met technisch applicatiebeheer dat de infrastructuur en dienstverlening steeds goed op elkaar zijn afgestemd. “Daarmee zijn we opnieuw verantwoordelijk voor het goed functioneren van de ERP-applicatie van een grote industriële groep. Ook in de financiële sector hebben we heel wat ervaring met beschikbaarheidsdiensten voor bedrijfskritische toepassingen”, zegt algemeen directeur Cegeka Outsourcing Paul Cornelisse.

Medio 2013 zullen alle systemen van Vandemoortele in de datacenters van Cegeka operationeel zijn.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken
Cegeka is onderdeel van Cegeka Groep, een innovatieve en toonaangevende ICT-dienstverlener in de Benelux, met ruim 1600 medewerkers. Vanuit haar vestiging in Veenendaal bedient Cegeka met zo’n 250 medewerkers al ruim 25 jaar haar klanten op ICT-gebied in een samenwerking op maat ondersteunt Cegeka de primaire bedrijfsprocessen van haar klanten met software, outsourcing en professional services.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*