Fondsenwerving: Lokale non-profits steeds vaker op zoek naar geld

,

In Nederland wordt jaarlijks 4,7 miljard euro aan goede doelen gegeven.
Ontwikkelingen als een terugtredende overheid, minder subsidies en intensievere concurrentie maken dat ook lokale non-profits zich steeds meer moeten gaan professionaliseren in fondsenwerving.

Doordacht en planmatig aan de slag
Fondsenwerven is een vak apart. Zo stelt fondsenwerver van het eerste uur, Drs. Maerten Verstegen, dat je doordacht en planmatig te werk moet gaan. Verstegen zelf was een van de eerste directeuren die geld inzamelde voor zijn ziekenhuis. Hij baarde daarmee veel opzien, inmiddels hebben heel veel organisaties professionele fondsenwervers in dienst.

Handboek Fondsenwerving
Om met name lokale non-profits te helpen om doordacht en planmatig aan de slag te gaan met fondsenwerving heeft Maerten Verstegen enige tijd geleden het “Handboek Fondsenwerving” geschreven. Door de terugtrekkende overheid is het boek weer zeer actueel geworden.

Als geen ander weet de schrijver hoe het werven van fondsen bij particulieren, fondsen en bedrijven een andere manier van denken en werken vooronderstelt. Hij heeft het allemaal zelf gedaan en ondervonden.

Het “Handboek Fondsenwerving” leert non-profits op een effectieve manier fondsen te werven en heeft een goed beeld waar het bij fondsenwerven werkelijk om draait.

Over de schrijver
Drs. Maerten C.G. Verstegen is arts en oud-directeur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Hij is oprichter en sinds enige tijd ere-voorzitter van het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving, de branchevereniging voor de lokaal wervende doelen.

Het “Handboek Fondsenwerving” helpt goede doelen, stichtingen en verenigingen om beter geld in te zamelen, o.a. met een tien stappenplan waarin het hele traject van fondsenwerving wordt beschreven.

Meer informatie over Handboek Fondsenwerving
Titel: Handboek Fondsenwerving
ISBN: 978-90-74312-15-8

Directe link: Handboek Fondsenwerving
Uitgave: Boek, garenloos gebrocheerd
Prijs: € 24,50
Bestellen: www.handboekfondsenwerving.nl
Uitgever: Tekst en Uitleg BV
Schrijver: Maerten C.G. Verstegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*