Kentalis in Hoensbroek viert 10 jarig jubileum met een open dag

Kentalis Hoensbroek bestaat 10 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid zetten wij onze deuren van onze locatie aan de Groenenweg 3 open.

Altijd al willen weten hoe een dag voor een kind bij Kentalis verloopt? Nieuwsgierig naar hoe wij de kinderen continu stimuleren om te communiceren? Zelf eens zien hoe wij met de kinderen werken aan thema’s zoals water? Wat is het gebaar voor opa of oma? Voor antwoord op deze vragen kom naar onze open dag. Daarnaast kunt u meer informatie krijgen over de individuele en groepsbehandelingen die wij bieden.

U bent van harte welkom.

Programma
De open dag is op woensdag 24 oktober van 14.00 tot 18.00 uur. U kunt een kijkje nemen in onze behandelgroepen en informatie opdoen bij onze medewerkers. Bijzondere activiteiten:
• Workshop Nederlands met gebaren: 14.30 tot 15.00 uur en 16.30 tot 17.00 uur
• Film “Een dag bij Kentalis” wordt doorlopend getoond
• Speciaal voor de kinderen is Clown Deppie aanwezig.

Aanmelden
Graag vernemen we van u of u komt. U kunt dat kenbaar maken via hoensbroek@kentalis.nl. Vermeld daarbij uw naam of organisatie en het aantal personen.

Kentalis Hoensbroek
Kentalis is een landelijke expertiseorganisatie “voor mensen voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is”. Op de locatie Hoensbroek bieden we individuele en groepsbehandeling voor kinderen van twee tot dertien jaar, waarbij sprake is van ernstige communicatieproblematiek. Dit ten gevolge van een ernstig vertraagde of verstoorde auditieve, spraak-taal- en/of communicatieve ontwikkeling.

In Hoensbroek zijn 3 vroegbehandelingsgroepen voor kinderen van twee tot vijf jaar: twee groepen gericht op ernstige spraak- en taalmoeilijkheden en een groep gericht op autismespectrum stoornissen. Groepsgewijs en individueel leren de kinderen spelenderwijs beter communiceren. Ook leren ze beter omgaan met anderen en hun gevoelens te uiten. Ouders krijgen handvatten voor de omgang met en opvoeding van hun kind.

In de naschoolse dagbehandelingsgroep werken we met kinderen van vijf tot dertien jaar aan hun communicatie, sociale en emotionele ontwikkeling, zelfredzaamheid, zelfstandigheid of vrijetijdsbesteding.

Afhankelijk van de hulpvraag krijgen de kinderen en hun ouders gerichte deeltijdbehandeling middels vaktherapie dans, beweging en spel, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding, persoonsonderzoek, ambulante ouderbegeleiding of sociale vaardigheidstraining.

Ouders worden nadrukkelijk meegenomen in het behandelproces. In een veilige omgeving werken we toe naar een optimale ontplooiing van de communicatie, waardoor de kinderen in staat zijn zelfstandiger en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan

Adres
Kentalis
Groenenweg 3
6432 HG Hoensbroek

T 045 563 23 40
I www.kentalis.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*