Niet meer uit het straatbeeld weg te denken

Al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken: UGGs laarzen. Wie kent niet de comfortabele, met schaapswol gevoerde laarzen die als geen enkel ander merk herkenbaar zijn?

UGG Australia, zoals het merk volledig heet, komt oorspronkelijk van de oostkust van Australië. Surfparadijs Byron Bay om precies te zijn. Naast surfspots heeft Australie nog iets waar het een overvloed aan heeft. Namelijk; schapen. Voeg deze twee samen en je krijgt de warmste pantoffels die de surfers tussen de sessies door droegen om warme voeten te houden.

Eind jaren zeventig kwam Brian Smith met een voorraad van deze handgemaakte sloffen aan in de Verenigde Staten. Onder het motto; ‘wat populair is bij surfers in Byron Bay, moet het ook goed doen in California’, richtte hij het inmiddels bekende merk op. UGG was geboren.
UGG-laarzen werden al snel een hit. Eerst langs de kust, maar al vrij snel in de gehele staat en later ook daarbuiten. De laarzen werden gedragen door jongens en meiden en stonden voor de relaxte levensstijl van de Californische kustlijn. UGG-laarzen werden niet alleen in de zomer gedragen, maar hielden ook in de winters veel voeten warm. De hype verplaatste zich langzaam maar zeker van west naar oost en veroverde zo heel Amerika.
Toen vanaf het jaar tweeduizend ook nog eens verschillende beroemdheden op de UGG-laarzen gespot werden was de rage compleet.

UGG evolueerde van een nonchalant, vrijzinnig merk tot een echt modemerk. Gesteund door de grote populariteit veroverde UGG al snel New York. Een heuse lijn werd er gelanceerd. Naast laarzen verschenen er onder andere pantoffels en sandalen. Later werd dit aangevuld met handschoenen, mutsen en meer accessoires. Allen natuurlijk uitgevoerd met de befaamde ‘sheepskin’.

UGG stak de Atlantische Oceaan over richting Europa en Azië. In de grote steden werd de trend opgepikt en razendsnel verspreid. Niet lang daarna verschijnen ook de eerste officiële UGG flagshipstores. Het merk wordt gedragen door Hollywoodacteurs en -actrices, popsterren, en televisiepersoonlijkheden wereldwijd. Maar nog belangrijker is het feit dat de laarzen worden geroemd om hun comfort. Het merk straalt luxe uit zonder de oorsprong van nonchalance te vergeten. En dat maakt de UGG-laarzen al jaren onverminderd populair.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*