Wat te doen bij hevige neerslag?

, ,

Nederland staat bekend om zijn wisselvallige klimaat en dat is het hele jaar goed te merken. In totaal valt er op jaarbasis gemiddeld zo’n 700 tot 800 millimeter aan neerslag in Nederland. Gedurende extreem droge jaren kan de teller lokaal onder de vijfhonderd millimeter blijven steken, in zeer natte jaren kan de neerslagsom oplopen tot maar liefst zo’n duizend millimeter.

Deze neerslag heeft gevolgen voor uw huis en met name uw dakbedekking. Een lekkend dak kan enorme schade veroorzaken, in relatief korte tijd. Er kan water door uw muren sijpelen en isolatiemateriaal beschadigen. Ook kunnen uw spullen door een daklekkage beschadigd raken en, misschien het ergste gevolg van daklekkage, kan er schimmel ontstaan. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar bovendien een gevaar voor uw gezondheid.
In veel gevallen vergoed uw verzekering stormschade en kunnen de problemen tegen voor u lage kosten worden opgelost.

Neem de schade op

Kortom als de storm is gaan liggen dan bent u verplicht maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Als u niet tijdig actie onderneemt dan kan de vergoeding die in eerste instantie zou plaats vinden, minder uitvallen naar mate de tijd vordert. U kunt tijdelijke noodmaatregelingen treffen door plekken af te dichten die het zwaarst zijn getroffen en foto’s te maken waar de schade is geconstateerd. Op deze manier hoeft u achteraf geen onnodige discussie aan te gaan over de schade die is ontstaan met de verzekeraar.

Daarna is de volgende stap een specialist er naar te laten kijken en te oordelen wat de beste oplossing voor u is. De dakdekkers die bij 0900 Dakdekker zijn aangesloten kunnen u daar mee helpen. De ervaren dakdekkers die bij ons netwerk zijn aangesloten vinden het uitvoeren van een dak reparatie na een hevige storm dan ook geen enkel probleem. Mocht u toch na de storm geen foto’s gemaakt hebben of u kunt het probleem zelf niet vinden, dan sporen zij binnen de kortste keren de oorzaak van de daklekkage op met behulp van moderne technieken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*