Haal meer uit je bedrijf met Herstructurering en een Bedrijfscoach

Al een aantal jaren een belangrijk en vervelend begrip op economisch gebied: De recessie. Iedereen heeft er last van op een bepaalde manier. Of je wordt ontslagen of je moet mensen ontslaan. Maar wat doe je daar nou aan? Hoe kan je deze dingen makkelijker laten verlopen en het beste uit jezelf en je bedrijf halen? Ik heb een aantal dingen voor u samengesteld die goed van pas kunnen komen en die je zomaar de recessie door kunnen helpen.

Herstructurering
Wil je meer uit je bedrijf halen? Een herstrucureringscoach kan je helpen je organisatie effectiever en efficiënter in te richten.  Ze kunnen herstructurering toepassen door een aantal dingen te doen:
– Divisies samenvoegen
– Verantwoordelijkheden verschuiven
– Soms zelfs bedrijfsonderdelen afsluiten
Vaak zijn enkele medewerkers het niet eens met een herstructuring in het bedrijf. Coaches kunnen je hierbij helpen en er zo voor zorgen dat de herstructurering toch goed verloopt voor iedereen. Door herstructurering kan het soms zo zijn dat mensen ontslagen moeten worden. Vaak hebben organisaties daar erg veel moeite mee, ze willen niet zomaar mensen zo op straat zetten. Hier zou je dan een outplacement traject voor kunnen inzetten.

Outplacement traject
Een outplacement traject maakt deel uit van een goede herstructurering waar mensen ontslagen moeten worden. Heb jij een bedrijf waar dit van toepassing is of ben jij ontslagen door een reorganisatie in een bedrijf? Ga dan opzoek naar een adviseur voor tijdens uw outplacement traject. De adviseur helpt je niet alleen met het vinden en met het klaarmaken voor een nieuwe baan maar tijdens een outplacement traject bespreken ze ook de gevoelens die zijn losgekomen tijdens het kwijtraken van je baan. Perfect dus voor jezelf of voor een medewerker die ontslagen is.

Bedrijfscoach
Een bedrijfscoach is erg handig en kan je helpen op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan:
– Je helpen een bedrijf op te zetten
– Je helpen bij reorganisaties
– Je helpen lijn management en team preformance te verbeteren
– Je helpen de kostenreducering te implementeren
En uiteraard kan een bedrijfscoach je nog met veel meer van dienst zijn. Een bedrijfscoach komt dus altijd goed te pas, wat voor bedrijf je ook hebt je zult altijd resultaat en verbetering terug zien op de in je bedrijf en op de werkvloer met een bedrijfscoach.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*