Open dag Kentalis in Hoensbroek enorm succes

Op 24 oktober vierde Kentalis Hoensbroek haar 10 jarig jubileum. Speciaal voor deze gelegenheid gingen de deuren aan de Groenenweg 3 open. Zo’n 100 tot 120 kinderen, ouders, verwijzers, geïnteresseerden en genodigden konden ervaren hoe een dag voor een kind bij Kentalis verloopt.  Hoe de medewerkers de kinderen stimuleren om te communiceren. En kregen zij meer informatie over de individuele en groepsbehandeling van Kentalis.

Een interessante middag

Vrijwel alle bezoekers zijn anderhalf tot twee uur binnen geweest. “Dat geeft toch wel een beeld dat we een interessant programma hadden”, concludeert Hedwig Geersten, teamleider in Hoensbroek. “Dat kregen we ook van alle bezoekers terug. Iedereen was onder de indruk van de sfeer, het warme ontvangst, het enthousiasme, de betrokkenheid en professionaliteit van de medewerkers.”

Hoensbroek ontwikkelt

Hoensbroek heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkelt. Na de zomer zijn we in onze unit gaan werken met logopedie in de groep. Deze geïntegreerde behandeling was zichtbaar en dit kregen we ook van de bezoekers terug in de feedback van de bezoekers ”, aldus een trotse Hedwig Geersten. “Zij zien dat een logopediste naast de persoonlijk begeleider in de groep essentieel is.

Nog meer in het vat

Het 10-jarig jubileum is nog extra gevierd met de kinderen. Ieder kind vond de volgende ochtend de mascotte van Kentalis ‘Coco’  op zijn stoel. Een geweldige verrassing!

Ook voor de vrij gevestigde logopedisten organiseert Kentalis Hoensbroek nog een inhoudelijk programma. Zij konden niet allemaal aanwezig zijn, omdat zij op woensdagmiddag kinderen behandelen.  

Kentalis Hoensbroek

Kentalis is een landelijke expertiseorganisatie “voor mensen voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is”. Op de locatie Hoensbroek bieden we individuele en groepsbehandeling voor  kinderen van twee tot dertien jaar, waarbij sprake is van ernstige communicatieproblematiek. Dit ten gevolge van een ernstig vertraagde of verstoorde auditieve, spraak-taal- en/of communicatieve ontwikkeling.

In Hoensbroek zijn 3 vroegbehandelingsgroepen voor kinderen van twee tot vijf jaar: twee groepen gericht op ernstige spraak- en taalmoeilijkheden en een groep gericht op autismespectrum stoornissen. Groepsgewijs en individueel leren de kinderen spelenderwijs beter communiceren. Ook leren ze beter omgaan met anderen en hun gevoelens te uiten. Ouders krijgen handvatten voor de omgang met en opvoeding van hun kind.

In de naschoolse dagbehandelingsgroep werken we met kinderen van vijf tot dertien jaar aan hun communicatie, spraak/taak ontwikkeling en de  sociale en emotionele ontwikkeling.

Afhankelijk van de hulpvraag krijgen de kinderen en hun ouders gerichte deeltijdbehandeling middels vaktherapie dans, beweging en spel, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding, persoonsonderzoek, ambulante ouderbegeleiding of sociale vaardigheidstraining.

Ouders worden nadrukkelijk meegenomen in het behandelproces. In een veilige omgeving werken we toe naar een optimale ontplooiing van de communicatie, waardoor de kinderen in staat zijn zelfstandiger en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*