Rotterdamse doorzetter start als Klussenier

, , , , , , , ,

Ondanks de recessie in de bouw je eigen montagebedrijf beginnen? Dan kan het niet anders dan dat je een doorzetter bent. Rob Kreuk besloot drie jaar geleden het heft in eigen hand te nemen en heeft als ZZP’er zijn eigen montagebedrijf opgezet. De eerste 2 jaar liep Rob over van werk maar ook voor de ZZP’ers is het lastig om in tijden van recessie aan het werk te blijven. Rob ging op zoek naar een alternatief en kwam terecht bij een “oude bekende”. Drie jaar geleden had hij al eens geïnformeerd bij de grootste franchiseorganisatie in de bouw: De Klussenier. Rob: ‘Alleen is maar alleen, de ondersteuning van een franchiseorganisatie met een sterk merk zorgt ervoor dat ik mijn veelzijdig vakmanschap beter tot zijn recht kan laten komen en klanten blij kan maken met een stukje vakwerk.’ Vanaf 1 november 2012 heeft Rob zijn bus van zijn eigen onderneming “Sunshade Services” ingeruild voor de welbekende Klusseniersbus en is hij beschikbaar voor alle klussen in en om het huis.

Rob, een ras Rotterdammer en de trotse vader van een dochtertje, is een gedreven man en er op gebrand de dingen goed en zorgvuldig te doen. Rob: ‘Ik volgde een aantal technische opleidingen en ben vervolgens werkzaam geweest bij diverse montagebedrijven als installateur van onder andere zonwering, rolluiken, badkamers, kunststofwinkelpuien, terrasoverkappingen enz. Ik ben installateur in hart en nieren maar  daarnaast ook een hartstochtelijk klusser. Voor het installeren van een complete badkamer, keuken of voor een zolderverbouwing draai ik mijn hand niet om. Door naast mijn werk als installateur klussen aan te nemen in eigen beheer, heb ik na een aantal jaar erg veel ervaring opgedaan. Zo heb ik met veel plezier drie huizen in eigen beheer compleet verbouwd. ’

Het tv programma “Help, mijn man is klusser” zorgde er drie jaar geleden voor dat Rob zich wende tot De Klussenier om informatie in te winnen over het aansluiten bij deze franchiseorganisatie. Hij heeft er destijds voor gekozen om een andere weg in te slaan en heeft zijn eigen montagebedrijf opgezet. Rob hierover: ‘Mijn eigen montagebedrijf liep als een trein, genoeg aanvragen en tevreden opdrachtgevers. Na een paar jaar zag ik dat de aanvragen terugliepen. Omdat je in deze tijd van recessie als ZZP’er niet veel zekerheden hebt ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Ik viel weer terug op de betrouwbaarste mogelijkheid, mijn eigen klusbedrijf starten als Klussenier. Al snel was het contact weer hernieuwd en besloot ik te onderzoeken wat de slagingskansen zouden zijn wanneer ik als De Klussenier mijn eigen bedrijf zou starten.’

De Klussenier is een franchiseorganisatie die met name startende ondernemers helpt om succesvol hun eigen bedrijf te beginnen. Net zoals alle startende Klusseniers doorliep Rob het intensieve toelatingstraject welke onder andere bestaat uit een meerdaagse stage. Rob: ‘Van de Klussenier-organisatie kreeg ik de bevestiging dat ik de veelzijdige vakman ben en voldoe aan alle kwalificaties die ze aan een Klussenier stellen. Uit mijn ervaring als ZZP’er weet ik dat alleen vakmanschap niet voldoende is. Er komt veel meer bij kijken voordat je je eigen bedrijf succesvol op poten hebt gezet. Wat voor mij een pluspunt is van de aansluiting bij deze organisatie is dat ze je veel rompslomp uit handen nemen en ondersteunen in bijvoorbeeld de bedrijfsvoering en marketing. Daarnaast hecht ik zelf veel waarde aan collega’s met wie je kunt samenwerken in plaats dat het concurrenten zijn. En natuurlijk een gezamenlijke inkoop want met meer dan 200 Klusseniers in Nederland zijn daar voordelen uit te behalen. Ik kan met klanten naar showrooms en al het materiaal leveren zodat de regie van de klus slechts één eindverantwoordelijke kent en dat ben ik. Ik ben ook het aanspreekpunt voor de totale klus en wanneer mensen ingehuurd moeten worden is dat mijn verantwoordelijkheid.’

Rob staat te popelen om voor u aan de slag te gaan. ‘Bij De Klussenier heerst een echte ‘stroop-de-mouwen-op’ mentaliteit waar ik me thuis bij voel. De Klussenier is gedegen en onderscheidt zich van andere klusbedrijven. Zij geven ook aan dat de Klussenier er niet alleen voor de kleinere klussen is maar ook uitstekend uit de voeten kan met keukens en badkamers en nog veel meer. Zowel in vakmanschap als met de prijs .Alle klanten krijgen 12 maanden garantie en iedere Klusseniers is aangesloten bij de VLOK, een branchevereniging met een onafhankelijke geschillencommissie.’

De Klussenier Rob Kreuk werkt vanuit zijn huis de Zuidzijdsedijk 91 te Hoogvliet. Hij is telefonisch bereikbaar op: 010 – 848 91 67 of: 06 – 41 42 39 04. Ook via de mail: r.kreuk@klussenier.nl. Kijk ook eens op www.klussenier.nl of kijk op zijn persoonlijke webpagina www.robkreuk.klussenier.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*