Sofon één van de meest succesvolle softwarebedrijven van Nederland

Main Capital Partners maakt Main Software 50 bekend

Son, 19 november 2012 – Eind oktober is de Main Software 50 verschenen, de jaarlijkse ranking van de 50 meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse softwarebedrijven. Sofon B.V. is in deze ranking opgenomen met haar Guided Selling Software – software ter versterking van het offerte- en verkoopproces.

Het onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeks- en auditbureau Dialogic in opdracht van Main Capital Partners. De ranking is tot stand gekomen door meerdere factoren te wegen, waaronder omzetniveau, omzetgroei, kwaliteit van de omzet en winstgevendheid. Main Capital Partners vraagt met haar onderzoek aandacht voor de 50 meest succesvolle softwarebedrijven van Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de softwarebranche het niet alleen wereldwijd gezien goed doet (zo’n 11% marktgroei per jaar), in Nederland heerst eenzelfde beeld.

De gemiddelde omzet van de Main 50-bedrijven bedroeg in 2011 zo’n 15 miljoen euro, waarbij 47 van de 50 bedrijven winst wisten te maken. De gemiddelde omzetgroei ten opzichte van 2010 bedroeg 15%. De komende twee jaar zien de Main 50-bedrijven met vertrouwen tegemoet; 10 bedrijven uit de top 50 verwachten een groei tussen de 10% en de 20%, 25 andere bedrijven durven zelfs een groei van ten minste 25% te voorspellen. Sofon is één van deze bedrijven.

Sofon kijkt positief naar de toekomst, omdat verbetering van verkoopprocessen een hot topic is. Otto van der Tang, Managing Director Sofon: “Sofon richt zich met haar Guided Selling Software op het versnellen en verbeteren van verkoopprocessen. Door het efficiënt delen van kennis en ervaring, kan elke verkoper presteren als de béste verkoper. Passende oplossingen worden vlot aangeboden, waarbij fouten uitgesloten zijn. Zo nemen scoringskansen toe en gaan verkoopkosten omlaag. Kennis is dus eigenlijk de sleutel tot succes. En steeds meer bedrijven onderkennen dat onze software hieraan bijdraagt.”

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh, Tyco Valves & Controls en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen. Voor meer informatie over Sofon: www.sofonguidedselling.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*