21-12-2012: nieuw begin voor webshop in Maya weefgoed!

Anderhalf jaar geleden lanceerde Marisha Maas haar webshop met hippe, handgeweven en eerlijk beloonde mode- en woningaccessoires uit Guatemala. Langzaamaan vinden meer en meer mensen hun weg naar haar online winkel, en zet de zogenaamde Yabal-shop zichzelf op de kaart van duurzame, verantwoorde ondernemingen. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een nieuwe webshop en op 21 december – níet het einde van de wereld zoals sommigen denken – opent de vernieuwde Yabal-shop haar digitale deuren voor het grote publiek.

Marisha Maas, drijvende kracht achter Y’abal Handicrafts Nederland – zoals haar onderneming voluit heet: “Ik verkoop onze geweven waren ook via enkele andere verkooppunten en evenementen, maar de online Yabal-shop is het permanente verkoopkanaal. Vrijdag 21 december is de perfecte dag om onze webshop in een nieuw jasje te steken en een uitgebreider assortiment aan producten en diensten aan te bieden, waaronder de mogelijkheid voor maatweefwerk. Die dag betekent volgens de Mayas namelijk toch echt niet het einde van de wereld zoals zo dikwijls wordt verondersteld in de populaire media, maar een nieuw begin!”

Over Y’abal Handicrafts
Y’abal Handicrafts begon zo’n vijf jaar geleden, toen Marisha als vrijwilligster in Guatemala was en samen met een andere Nederlandse die daar al een paar jaar woonde tot het eenvoudige maar sterke idee kwam om van de eeuwenoude traditie van het heupweven een bron van inkomen te maken voor de Maya bevolking. Inmiddels is zowel in Guatemala als in Nederland een formele onderneming opgericht, en zijn zo’n 70 vrouwelijke producenten werkzaam binnen het project. Naast een eerlijk inkomen volgen deze vrouwen regelmatig workshops en trainingen om hun productietechniek en sociale en zakelijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Bovendien verbetert Y’abal Handicrafts beetje bij beetje het leven in hun dorpen via diverse ontwikkelingsprojecten en -activiteiten.

Y’abal betekent hoop in een Maya-taal. En dat is precies wat Y’abal Handicraft biedt. Hoop op een duurzamer bestaan. Aan Maya-vrouwen, en hun gezinnen, op het Guatemalteekse platteland. Daarbij richt Y’abal Handicrafts zich op een ritueel onderdeel van hun dagelijkse leven: hun weefkunst. Door in nauwe samenwerking met de weefsters producten te ontwikkelen die een brug slaan tussen Maya-traditie en westerse trend en deze producten voor een eerlijke prijs te verkopen, biedt Y’abal Handicrafts een welkome bron van inkomsten voor de producenten.

Daarnaast promoot Y’abal Handicrafts een eeuwenoude traditie die door massaproductie dreigt te verdwijnen en leert deze vrouwen weer trots te zijn op hun afkomst en cultuur. Met hun kunstige handwerk brengt Y’abal Handicrafts een stukje Guatemalteekse kleur naar Nederland. “Hoop doet leven want hoop doet weven” en daar én hier een kleurrijker bestaan, dat zijn dan ook de twee kernwaarden van Y’abal Handicrafts.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Voor meer achtergrondinformatie, het laatste nieuws en beeldmateriaal:
De Yabal-shop: http://www.yabal-shop.com
FB pagina van de Yabal-shop: http://www.facebook.com/YabalShop
Twitter: @MarishaMaas

Mocht u meer informatie of beeldmateriaal wensen, neem dan contact op met:
Marisha Maas, 06 28478946
info@yabal-shop.com
Nieuwe productgroep - speelsgoed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*