Het voorkomen van een bevroren slot

, ,


Tijdens een koude winter kan het gebeuren dat uw sloten bevriezen. Dit kan onder andere voorkomen worden door de avond voordat het gaat vriezen wat grafietpoeder in uw slot te strooien. Door daarna nog een aantal keren de sleutel in het sleutelgat te steken verspreidt u het poeder. Dit voorkomt bevroren sloten. Onze specialisten kunnen u altijd adviseren over het wapenen van uw huis tegen een strenge winter.

Het is erg vervelend als u ’s ochtends voordat u naar uw werk gaat eerst nog een slot moet ontdooien. Als uw sleutel dan ook nog afbreekt, ben u nog verder van huis. Onze vakmensen zijn dan snel ter plaatse en kunnen u meteen weer op weg helpen. Onze spoedservice is altijd beschikbaar via 0800 7568 366. Onze slotenmakers staan ook op een koude ochtend voor u klaar om uw slot te openen.

Uw slot ontdooien

Mocht het slot van uw huis toch bevriezen, dan kunt u de volgende acties ondernemen. Ten eerste kunt u met slotspray uw slot weer ontdooien. Vaak zit er een handig rietje bij de slotspray, waardoor u het op de juiste plaats van het slot kunt sprayen. Het handige van slotspray is dat het ook als preventiemiddel kan dienen. Spuit dus de avond voordat er vorst komt wat slotspray op uw slot, en de kans dat hij bevriest wordt aanzienlijk minder. Ten tweede is er de antivries aansteker. Dit is een aansteker met een kleine lans er op. Deze wordt in het slot gestoken, waarna het ijs in het slot zal smelten.

Bron: 0800 Slotenmaker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*