Hoe bereken je de afmetingen van je tafelkleden?

Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren tegenwoordig: tafelkleden. En dat is niet gek, want tafelkleden worden al tientallen jaren niet meer enkel ingezet voor hun functionaliteit: het beschermen van je tafel tegen vlekken en/of stoten.

Tafelkleden zijn er tegenwoordig om je interieur meer stijl te geven. Om je tafel een chique, unieke en feestelijke uitstraling te geven, zodat dineren met familie, vrienden en bekenden nog gezelliger en leuker wordt. Toch spelen tafelkleden een nog veel grotere rol aan tafel dan je zou denken. Immers; als je tafelkleed niet helemaal lekker past, kijkt dat al meteen niet meer zo stijlvol en chique als wanneer je tafelkleed precies voor jouw tafel gemaakt is/lijkt. Tafelkleden dienen dan ook perfect op maat te zijn. Lees hier hoe je dat doet, en hoe je voorkomt dat ze krimpen:

Tafelkleden opmeten:

Wanneer je tafelkleden of tafellakens op maat bestelt, moet je goed opletten welke afmetingen je doorgeeft.

Voor een tafelkleed op maat hanteren we altijd de volgende regel: hoe groter de tafel, des te ruimer de overhang van het tafelkleed. Een overhang hoort zo’n 20 – 30 centimeter te zijn. Zorg wel dat als je stoelen hebt met armleuningen, dat deze dan niet worden geraakt. Daar gaat het tafelkleed immers minder mooi door ogen.

Tafelkleden uitwassen: pas op!

Het is onontkoombaar dat textiel, dus ook tafelkleden, krimpen in de wasmachine. Wij hebben daarom een goed tip: houdt altijd rekening met een krimp van ongeveer 3 – 5 % wanneer je een tafelkleed op maat laat maken. Wanneer je je tafelkleden uitwast, is het verstandig om ze eerst zo’n 8 tot 12 uur in een bak met koud water te zetten. Daarmee beperk je de krimp daarna in het wasmachine.

Je tafellakens op maat bestellen kan dankzij deze tips ook heel eenvoudig online. Op onze webshop (Cottona.nl en cottona.be) kun je de vormen (dus ook rond én ovaal) eenvoudig online doorgeven in de berekeningsmodule.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*