Lommerhuizen benaderd voor Taskforce Verzilveren

Om een oplossing te zoeken voor de problemen waar ouderen tegen aan lopen, betreffende het verzilveren van de overwaarde van hun woning, hebben de overheid en Vereniging Eigen Huis Taskforce Verzilveren opgericht. Lommerhuizen is benaderd door Vereniging Eigen Huis en neemt deel aan dit initiatief.

Veel oudere woningbezitters hebben jaren geleden een woning gekocht met een lage hypotheek. Inmiddels is er veel overwaarde ontstaan. Voorheen was het mogelijk de overwaarde te gebruiken als pensioenvoorziening, maar de meeste banken zijn tegenwoordig terughoudend voor wat betreft het verstrekken van geld. Dit komt grotendeels door de kredietcrisis. Tegelijkertijd krimpen de pensioenen en stijgen de zorgkosten.

Ook de overheid heeft zich de problematiek voor de ouderen en het verzilveren van de overwaarde van hun woning gerealiseerd. Om die reden hebben de Rijksoverheid en Vereniging Eigen Huis, de belangenorganisatie voor woningbezitters, op 4 oktober 2012 de Taskforce Verzilveren opgericht. Taskforce Verzilveren bestaat uit een groep deskundigen en belanghebbenden die de financiële wensen van gepensioneerden in kaart brengt en nieuwe en bestaande mogelijkheden onderzoekt, hoe ouderen hun overwaarde contant kunnen maken. Lommerhuizen is hiervoor benaderd. Bij Lommerhuizen kunnen woningbezitters de overwaarde van de woning verzilveren, terwijl zij blijven wonen in hun huis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lommerhuizen: 033-465 69 25.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*