McAfee verbetert beveiligingsoplossing voor mobiele apparaten

  • Totaal vernieuwde gebruikersinterface
  • App Lock beveiligt apps tegen ongeoorloofd gebruik
  • Meest uitgebreide mobiele beveiligingsoplossing voor Android-gebruikers

Schiphol-Rijk, 10 december 2012 McAfee kondigt vandaag de verbeterde versie aan van McAfee Mobile Security met App Lock, een innovatieve privacytechnologie voor apps, plus een geheel vernieuwde gebruikersinterface. Met de uitgebreide en alles omvattende beveiligingsoplossing kunnen gebruikers van Android smartphone- en tabletgebruikers ervoor zorgen dat hun persoonlijke gegevens binnen hun mobiele apps persoonlijk en veilig blijven.

Sommige van de meest algemeen gebruikte apps op het Android-platorm, zoals Facebook, LinkedIn en Gmail vereisen geen login op het moment dat deze gestart worden. App Lock, dat nu deel uitmaakt van het app-beschermingsarsenaal van McAfee, beschermt tegen dit gevaar voor de privacy. Het stelt Android-gebruikers in staat om geïnstalleerde apps tegen ongeoorloofd gebruik te beveiligingen met dezelfde PIN als die voor hun McAfee Mobile Security account. McAfee is de eerste leverancier die deze mogelijkheid aanbiedt als een geïntegreerd onderdeel van een veelomvattende privacy-oplossing voor mobiele apps.

“Onze mobiele apps werken met data van onschatbare waarde, van foto’s tot e-mails en credit cardnummers. Maar die data zijn vaak onbeschermd en kwetsbaar,” zegt Nico van Buitenen, Regionaal Directeur Benelux voor McAfee. “Met App Locker kunnen consumenten voorkomen dat nieuwsgierige vrienden, dieven en hackers hun privacy schenden en persoonlijke informatie stelen. En ouders die hun smartphone door hun kinderen laten gebruiken kunnen met App Locker bepalen tot welke apps zij geen toegang krijgen.”

McAfee Mobile Security is de meest uitgebreide mobiele beveiligingsoplossing die voor Android-gebruikers beschikbaar is. Naast App Locker, biedt de update voorzieningen die ontwikkeld zijn om de gebruikerservaring te stroomlijnen en de efficiency van de beveiliging te verbeteren. Een opnieuw ontworpen gebruikersinterface zorgt voor een consistente ervaring voor alle McAfee-consumentenoplossingen en een eenvoudig te gebruiken op kleuren gebaseerd systeem dat het nog gemakkelijker maakt om bedreigingen op te sporen. Naast een nog zuiniger batterijgebruik en een gecomprimeerde bestandsomvang, heeft McAfee de detectie van malware met 300% verbeterd en scant nu meer dan 3 miljoen apps als onderdeel van zijn Global Threat Intelligence Network.

McAfee Mobile Security
McAfee Mobile Security is een alles omvattende mobiele beveiligingsoplossing die bescherming biedt tegen:

  • Virussen en malware: biedt real-time bescherming tegen de meest recente virussen en malware door kwaadaardige code op te sporen in bestanden, op geheugenkaarten, in applicaties, internetdownloads en tekstberichten. De oplossing blokkeert ook riskante websites om de gebruiker tegen phishing en oplichtingspraktijken te beschermen.
  • Diefstal en verlies: Maakt op afstand een backup en herstelt data via een gemakkelijk te gebruiken webportaal. Ook kan de locatie van een verloren of gestolen apparaat op een kaart worden aangegeven. Het apparaat wordt op afstand afgesloten om misbruik te voorkomen en blijft de plaats van het apparaat nagaan, zelfs als de SIM-kaart vervangen is.
  • Privacyschendingen: Evalueert en rapporteert over de toegang die een app tot privacygevoelige data biedt en controleert aan de hand van de McAfee TrustedSource URL reputatiedatabase of apps riskant zijn en blokkeert ongewenste telefoontjes en tekstberichten. Met de nieuwe App Lock biedt de oplossing tevens een aan te passen bescherming tegen ongewenst gebruik van een app.
  • Web-oplichtingspraktijken: Beschermt tegen webbedreigingen door het blokkeren van riskante links binnen SMS-berichten, e-mail en sociale netwerken. Het beschermt ook tegen potentiële phishing sites, browser exploits en kwaadaardige QR-codes (quick response codes).

McAfee heeft bijna een decennium ervaring met mobiele beveiliging en heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen apparaten beschermd met McAfee mobiele oplossingen. In een door AV-Test uitgevoerde test in maart 2012 was McAfee Mobile Security een van de slechts drie oplossingen die elke keer 100% van de malware wist te detecteren.

Beschikbaarheid
Een gratis testversie van McAfee Mobile Security is beschikbaar op Google Play. De volledige versie kan worden aangeschaft voor €29,99. Huidige abonnees van McAfee Mobile Security kunnen hun app eenvoudig updaten naar de nieuwe versie om van de nieuwe mogelijkheden te profiteren. De functionaliteit van McAfee Mobile Security is ook beschikbar in McAfee All Access, dat bescherming biedt voor de PC’s, Macs en mobiele apparaten van de gebruiker.