Modulair datacenter leverancier Minkels dingt mee naar prijs voor beste Datacenter Blueprint in Europa

, ,

Veghel, Nederland, 12 december 2012 – Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire datacenter oplossingen, heeft de finale gehaald van de Europese DatacenterDynamics Awards 2012 in de categorie ‘Data Center Blueprints’. Minkels heeft de finaleplaats te danken aan uitvoerig onderzoek door Minkels’ R&D-afdeling, wat geresulteerd heeft in een whitepaper met daarin een Blueprint design voor luchtstroom geoptimaliseerde datacenters. Op 13 december wordt tijdens de officiële DatacenterDynamics prijsuitreiking in Londen de definitieve ‘Datacenter Blueprint’ winnaar bekendgemaakt.

De R&D-afdeling van Minkels heeft de onderzoeksresultaten met betrekking tot luchtstroomoptimalisatie vastgelegd in de recent uitgebrachte whitepaper ‘Rack Airflow Optimisation’. Op basis van de onderzoeksresultaten is een Blueprint design geformuleerd, met aanwijzingen voor het zo energie-efficiënt mogelijk optimaliseren van luchtstromen in het datacenter. Volgens Minkels is luchtstroommanagement dé volgende stap in het creëren van energie-efficiëntie in datacenters. De whitepaper ‘Rack Airflow Optimisation’ is te vinden op: www.minkels.com/whitepaper.

Modulair datacenter, luchtstromen

“Veel organisaties in Europa hebben al maatregelen getroffen als het gaat om een energie-efficiënte inrichting van hun datacenters, onder andere door investeringen in Free Cooling, Fresh Air Cooling, energiezuinige UPS’en en Cold Corridors voor het energiezuinig scheiden van koude en warme luchtstromen,” zegt Jeroen Hol, Chief Executive Officer (CEO) van Minkels. “Wat nog weinig gebeurt is het optimaliseren van luchtstromen. Terwijl daar tegen beperkte investeringen juist veel energie-efficiëntie valt te realiseren. Onze R&D resultaten hebben dat uitgewezen.”

Het R&D onderzoek van modulair datacenter leverancier Minkels laat zien dat vooral recirculatie van koellucht binnen een datacenter rack verantwoordelijk is voor onnodig energieverlies in een datacenter. “Het gebruik van Cold Corridors is een eerste vereiste om dergelijke lekkage van koellucht te voorkomen,” zegt Hol. “Door het verder optimaliseren van luchtstromen met behulp van datacenter accessoires kun je de luchtstroom- en temperatuurhuishouding en daarmee de energie-efficiëntie in het datacenter vervolgens naar een hoger plan tillen.”

Datacenter accessoires, de juiste keuzes

Het gebruik van de juiste datacenter accessoires, specifieke accessoires op de juiste locaties in een datacenter, heeft een significante reductie in het energieverbruik tot resultaat. Zo blijkt uit het R&D onderzoek van Minkels.

Datacenter accessoires zijn in vele soorten en maten voorhanden,” zegt Hol. “Je moet daarin de juiste keuzes maken en specifieke accessoires op een selectief aantal locaties in een datacenter inzetten, op plekken waar ze het meeste effect sorteren. Onze R&D afdeling heeft in de whitepaper alle details inzichtelijk gemaakt waarmee luchtstromen optimaal en energie-efficiënt geleid kunnen worden.”

Minkels zal op donderdag 13 december tijdens de officiële prijsuitreiking van DatacenterDynamics in Londen, samen met drie andere finalisten, vernemen wie tot winnaar wordt uitgeroepen in de categorie ‘Data Center Blueprints’. Hol: “Wij zijn zeer vereerd met deze finaleplek bij de DatacenterDynamics Awards. We hopen natuurlijk dat onze R&D inspanningen, en de datacenter kennis die we via de whitepaper met de markt delen, worden beloond.”

Het is overigens de tweede categorie van de DatacenterDynamics Awards 2012 waarin Minkels een finaleplek heeft bereikt. Onlangs werd al bekendgemaakt dat Minkels tezamen met een Zwitserse klant, Deltalis RadixCloud die een datacenter binnenin een berg vlakbij het Zwitserse Gotthardmassief exploiteert, als finalist meedingt voor de prijs van ‘Most Extreme Data Center Deployment’.
———————————
Over Minkels

Minkels (www.minkels.com), onderdeel van de beursgenoteerde Legrand Group, is een Europese producent en wereldwijde leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur. Minkels heeft een hoofdkantoor, R&D-afdelingen en productiefaciliteiten in Nederland (Veghel), met eigen vestigingen in Groot-Brittannië, Zwitserland, België en Frankrijk en verkoopkantoren in Duitsland en de VS. Legrand Group heeft een omzet van 4,25 miljard euro (boekjaar 2011) en aanwezigheid in 180 landen.

Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in datacenterkoeling (Varicondition®), datacenterbehuizing (Varicon®), stroomverdeling voor datacenters (Varicon Power™) en oplossingen voor het monitoren van datacenters (Varicontrol®). Belangrijke producten binnen dit portfolio zijn waterkoeling oplossingen voor datacenters (Varicondition H2O), hybride koeloplossingen met water en lucht en energie-efficiënte DX luchtkoeling oplossingen voor kleine serverruimtes (Varicondition-DX®). Bovendien levert Minkels Cold Corridor systemen voor het efficiënt scheiden van warme en koude luchtstromen in het datacenter.

Tot de klanten van serverruimte oplossingen leverancier Minkels behoren ondermeer grote datacenter ketens zoals Equinix, datacenters op uitzonderlijke locaties zoals het Deltalis RadixCloud datacenter binnenin een berg vlakbij het Zwitserse Gotthardmassief, maar ook corporate organisaties zoals Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen, en mediabedrijf De Persgroep (België).

———————————
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coordinator
mvalem@minkels.com
+31 413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*