Onderhoud van uw ligbad

, ,

Het onderhoud van uw whirlpoolbad of ligbad kan lastig zijn, want de waterleidingen zijn niet altijd zichtbaar. U kunt de lucht- en waterjets bij een whirlpool wel controleren op vuilresten door ze open te draaien. Bij de meeste whirlpools is dat redelijk eenvoudig. Naast het controleren van de jets is het verstandig om af en toe het aanzuigrooster schoon te maken. Het vuil hierop kunt u simpel verwijderen met een spons of een doek.

Een ligbad dat vaak gebruikt wordt, is naar alle waarschijnlijkheid schoner dan een bad dat slechts af en toe wordt gebruikt. Doordat het bad vaker wordt ingezet, stroomt er namelijk meer water door de leidingen. Het vuil wat in de leidingen zit wordt dan vaker meegenomen door het water. In baden die minder worden gebruikt kunnen bacteriën zich ophopen in de leidingen.

Tips voor het schoonmaken

U kunt uw ligbad ook schoon houden met enkele handige doe-het-zelf tips. Zo kunt u het bad vullen met heet water, met daarin een grote dosis biotex. Na het leeg laten lopen moet u het bad dan wel even naspoelen. Daarnaast kunt u een doekje natmaken met karnemelk, en hiermee uw bad poetsen. Ook dan moet u even naspoelen. Heeft u verder nog problemen met het schoonmaken van uw bad? Onze specialisten staan altijd klaar.

Bron: 0800 Loodgieter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*