Qatar blijft investeren in Luxemburg

Qataris heeft IMMOTOP.EU gekocht
Ondanks het aangekondigde vertrek van Qatar Airways van de luchthaven Cargolux, blijft Qatar investeren in Luxemburg. Beleggers uit de Emiraten houden momenteel besprekingen over het kopen van de Luxemburgse onroerend goed-website www.immotop.lu, om deze te ontwikkelen tot een Europees platform www.immotop.eu.

IMMOTOP.LU lanceerde begin oktober de Europese onroerend goed-website IMMOTOP.EU een alles-in-één oplossing voor onroerend goed-instellingen en -bedrijven in geheel Europa. Qatari-beleggers beschouwen deze interface als een goede kans om toegang te krijgen tot de Europese onroerend goed-markt. Volgens Benjamin de Seille, consultant van GBN die mede bijdroeg aan de afronding van de deal, geeft dit aspect kopers de mogelijkheid om meer informatie tot hun beschikking te hebben voor beleggingen in onroerend goed op het Oude Continent.

Een grote familie uit Qatar, die geen banden heeft met de koninklijke familie, maar plaatselijk bekend is, heeft interesse getoond in het project van de Europese uitbreiding van Immotop. De beleggersfamilie, die op dit moment haar naam nog niet bekend wil maken, is gespecialiseerd in industrie, onroerend goed en IT (informatietechnologie). Ze hebben aangegeven bereid te zijn geld te investeren voor het promoten van de website www.immotop.eu.

“De groep ziet in IMMOTOP.EU de kans om toegang te krijgen tot de Europese onroerend goed-markt, waardoor ze aspecten van hun IT-divisies en onroerend goed kunnen combineren,” aldus Benjamin de Seille.

Door deze acquisitie krijgt de onderneming niet alleen een sterkere positie ten opzichte van de concurrentie, het Luxemburgse atHome (REA group), maar ook meer kansen om haar diensten uit te breiden in geheel Europa.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*