Vorstproblemen voorkomen? 0900 0800 tipt!

, , ,

De meeste mensen genieten van deze eerste sneeuw. Het witte landschap in combinatie met een zonnetje levert mooie plaatjes op, en sleeën en snowboots worden massaal ingeslagen. Als u echter komt te zitten met gesprongen waterleidingen en bevroren sloten, is de vorst ineens niet meer zo leuk.


De meest voor de hand liggende problemen in combinatie met vorst zijn natuurlijk ongelukken door de gladheid: slippartijen in het verkeer en nare uitglijders met botbreuken en ander letsel als gevolg. Maar ook in en om het huis kan de vorst voor vervelende problemen zorgen. Zo kunnen uw sloten bevriezen, of komt er ineens geen water meer uit de kraan. Dergelijke vorstproblemen zorgen direct voor veel ongemak en moeten en ook zo snel mogelijk worden opgelost. De 0900 0800 vakmannen staan in heel het land klaar om u te helpen in vervelende situaties, maar u kunt zelf ook een aantal maatregelen treffen om te zorgen dat uw huis vorstbestendig blijft.

Zo beschermt u uw huis tegen de vorst

Bevroren sloten

Bevriezing van uw slot is uiteraard heel lastig. Bovendien leiden bevroren sloten vaak tot andere vervelende problemen, zoals afgebroken sleutels. Een slotenmaker zal u dan uit de brand moeten helpen. U kunt bevriezing van uw sloten echter voorkomen door de avond voor het gaat vriezen grafietpoeder in de sloten te strooien en daarna nog een aantal keer de sleutel in het sleutelgat te steken. Is uw slot al bevroren? Slotspray zorgt ervoor dat het slot weer ontdooit. Het is handig om hier altijd een busje van in huis te hebben, slotspray voorkomt namelijk ook bevriezing van uw sloten. U kunt ook gebruik maken van een antivries aansteker: deze aansteker met kleine lans kunt u in het slot steken, waardoor ijs van binnenuit zal smelten.

Bevroren waterleidingen

Een bevroren waterleiding zorgt er niet alleen voor dat er geen water meer uit uw kraan komt, ook uw centrale verwarming zal niet meer werken door gebrek aan stromend water. En in een koude woning zitten wil niemand met deze temperaturen! U voorkomt bevroren leidingen door het leegmaken van buitenkranen en ongebruikte leidingen die tegen de buitenmuur lopen. Draai alle radiatoren open en zet de thermostaat ’s nachts niet kouder dan 14°C. Ook het isoleren van onverwarmde ruimtes en verbindingsstukken van de leidingen gaat bevriezing tegen. Is het kwaad al geschied en komt er geen water meer uit uw kraan? Kijk dan eerst of dit bij uw buren nog wel lukt. Is dit het geval, dan is uw leiding naar alle waarschijnlijkheid bevroren. Door het water af te sluiten bij de hoofdkraan en de bevroren leiding zachtjes te verwarmen met bijvoorbeeld een haardroger lukt het vaak om de leiding weer te ontdooien.


Bevroren watermeter

De watermeter bevindt zich vaak in een koude ruimte in uw woning, bijvoorbeeld in de kelder, de kruipruimte of onder in de meterkast. Omdat de watermeter altijd gevuld is met water, is de kans op bevriezing groot. Het is dan ook belangrijk om de ruimte waarin de meter is geplaatst goed te isolerenen kieren en tochtnaden te dichten. De watermeter omwikkelen met een elektrisch verwarmingslint zorgt ervoor dat bevriezing uit blijft. Als noodmaatregel kunt u ook zelf de watermeter goed inpakken met een dikke deken, dit zal de vorst een tijdje tegenhouden.


Lukt het met behulp van bovenstaande tips niet om vorstproblemen om te lossen? Bel dan naar 0900 0800 om direct een vakman bij u in de buurt in te schakelen. Zij staan altijd voor u klaar, ook ’s nachts en tijdens de kerstdagen. Geniet van het winterweer!

Bron: 0900 0800

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*