Zet uw CV niet te laag

, ,

Als u energie wilt besparen kunt u dit doen door uw CV op een lagere temperatuur te zetten. Echter, als u uw CV op een te lage temperatuur zet, dan kost het continu opnieuw opwarmen van uw huis weer extra energie. Het is dus energiebesparend om uw CV lager te zetten, maar zet deze niet tè laag. Met name in de winter, wanneer het ’s nachts erg af kan koelen, is het zaak om hier rekening mee te houden. U kunt vrijblijvend advies bij ons inwinnen over welke temperatuur het best is voor uw CV.

Leidingen kunnen bij extreem lage temperaturen bevriezen. Er is niks vervelender dan in de winter met een kapotte verwarming en/of CV ketel zitten. Zet uw CV daarom niet te laag in de winter. Gaat u deze winter op vakantie? Het is in dat geval een goed idee om een expert even uw CV te laten controleren. Het is belangrijk dat wanneer u langere tijd van huis bent, er geen kans is dat uw CV stuk kan gaan. Onze specialisten kunnen u vrijblijvend adviseren en staan ook altijd klaar voor een onderhoudsbeurt.

Uw CV ontluchten

Het is ook mogelijk om zelf uw CV te ontluchten. Doordat luchtbellen opgesloten raken in uw radiatoren kan het zijn dat de warmtetoevoer wordt belemmerd. Door met een ontluchtingssleutel uw radiator te ontluchten wordt dit verholpen. Nadat u uw radiator heeft ontlucht moet u het water voor de CV bijvullen tot het aangegeven niveau op uw CV ketel. Onze specialisten kunnen dit uiteraard ook even voor u doen.

Bron: 0900 CVservice

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*