HP en DreamWorks geven innovatie een hoofdrol in 3D-film Rise of the guardians

PALO ALTO, Californië, 7 januari 2012 – HP en DreamWorks Animation SKG hebben hun samenwerking voortgezet met de onlangs uitgekomen 3D-film Rise of the guardians. DreamWorks Animation verlegt met deze film wederom de grenzen van digitale animatie en toont in een video hoe zij dat doet.

DreamWorks Animation gebruikt HP Converged Infrastructure technologieën om een nieuw niveau van visuele rijkdom te bereiken in Rise of the guardians. Om deze film tot stand te brengen is onder meer gebruik gemaakt van: HP Cloud Services, HP Z Workstations, HP DreamColor displays, HP Networking en HP Proliant server solutions en HP Managed Print Services. In de gehele productiecyclus maakt DreamWorks Animation gebruik van HP technologie. Van het ontwerpen van karakters tot het ontwikkelen van gedetailleerde animatiescènes en het verwerken van grote hoeveelheden data. HP was al eerder betrokken bij creaties van DreamWorks. De innovatieve technologie werd ook ingezet voor Shrek, How to train your dragon, Kung fu pande, Madagascar en Puss in boots.

Ook in Nederland is de 3D-film momenteel te zien in de bioscoop, zowel in de originele versie als Nederlands gesproken. De Nederlandse film heet De vijf legendes.

De video over de samenwerking en hoe DreamWorks Animation HP Converged Infrastructure technologieën gebruikt is hier te bekijken.