Verhuren koopwoning: is dit wel de beste periode?

Het is erg lastig. Iedereen heeft het over de crisis en hoe de economie maar achteruitgaat. Men stelt zich vaak dezelfde vraag: hoe is het gesteld met de woningmarkt? Is je huis verhuren een goede optie?

Verhuren koopwoning v.s. huis verkopen

Iedereen kan zich de tijd herinneren dat de huizenprijzen maar bleven groeien tot de omwenteling. De crisis werd erger en consumenten gingen zich voorzichtig opstellen. Vanaf toen werden de prijzen van woningen steeds lager en het is moeilijk te voorspellen hoe dit in de toekomst is. Veel mensen beginnen met hun huis tijdelijk verhuren in plaats van verkopen totdat de prijzen weer stijgen. Is dit wel slim?

Verhuren koopwoning: kan dat wel?

Als je op zoek bent naar een huis dan heb je geluk. Er is onwijs veel aanbod en daarom spreken wij van een kopersmarkt. Simpelweg zijn er meer verkopers dan kopers. Mensen zijn banger en kijken eerst de kat uit de boom voordat ze echt een huis kopen. Consumenten willen eerst hun oude huis kwijt voor ze een nieuwe kopen. Om die reden willen mensen hun huis verhuren om niet met dubbele huur te zitten. Maar je huis verhuren heeft ook gevolgen. Helaas zijn de mogelijkheden om te financieren beperkt en hierdoor gaat het nog slechter met de woningmarkt.

Verhuren koopwoning niet goed voor de economie

De consequenties zijn enorm van dit alles. Er zijn veertig % minder huizen verkocht dan een paar jaar terug. Instanties die hierin gespecialiseerd zijn hebben het onderzocht en geven aan dit het niet nodig is. Mensen hebben zelf uit angst gezorgd dat het zover is gekomen. Wat nu de ideale optie lijkt: verhuren koopwoning. Maar als je er over na denkt gaat de economie er alleen nog maar op achteruit als men begint met hun huis verhuren in plaats van verkopen. Zo wordt de recessie alleen maar erger.

Is verhuren koopwoning nou de beste mogelijkheid?

Geluk bij een ongeluk. Het aanbod van huizen is groot tegenwoordig dus de kopers hebben een betere positie om te onderhandelen. Ze kunnen zichzelf goed voorbereiden en goed nadenken over hun keuze. Zo kiezen ze uiteindelijk een huis dat veel beter aan hun wensen voldoet. De hypotheekrente gaat ook langzaam de betere kant op. Verhuren eigen woning? Klinkt goed, maar als je Nederland ooit uit de recessie wilt helpen, ga dan verkopen en dus niet je huis verhuren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*