Bekijk het eens door een groene bril

Naarden, 8 februari 2013 – PEAK-IT staat als organisatie al jaren midden in de maatschappij. Ook in 2013 is dit een centraal thema in de bedrijfscultuur van PEAK-IT. De nadruk ligt dit jaar vooral op het digitaal ondertekenen van documenten via de IPad waardoor het papierverbruik aanzienlijk daalt. Van papierverspilling en overbodig printen is geen sprake meer bij PEAK-IT.

In het laatste kwartaal hebben wij onze medewerkers gevraagd mee te denken over oplossingen om het papiergebruik in onze organisatie terug te dringen. Één van de oplossingen die er met kop en schouders bovenuit stak was het gebruik van de iPad. Jaarlijks komen er zo´n 1500 sollicitanten op gesprek bij ICT-dienstverlener PEAK-IT. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar tegelijkertijd veroorzaakt dit het nodige papierwerk. PEAK-IT hoefde dan niet lang na te denken om dit dagelijkse proces te veranderen. Om deze reden zijn zij recent overgegaan naar het digitaal ondertekenen van arbeidscontracten en documenten waarbij deze direct per mail verstuurd wordt. Hierdoor is het printgebruik in korte tijd aanzienlijk gedaald.

Eerder besloot PEAK-IT al om over te gaan op groene auto´s als de Toyota Aygo en de Citroën DS3 en daarmee de CO2 uitstoot te verminderen. Sinds een paar maanden heeft PEAK-IT haar eerste elektrische auto rondrijden. De Opel Ampera geeft PEAK-IT de mogelijkheid om haar mobiliteits- doelstellingen verder te realiseren met een auto met zeer weinig tot geen CO2 uitstoot. Zij is een elektrisch aangedreven gezinsauto met een actieradius van 500 kilometer. Deze auto rijdt zo’n 80 kilometer zonder de accu tussentijds op te laden.
Op de website van PEAK-IT wordt er precies bijgehouden hoeveel CO2 er is gereduceerd, op dit moment staat de teller op 4660kg!

Bij PEAK-IT krijgen startende ICT professionals een kans om werkervaring op te doen. Hiervoor zijn zij een nieuw project gestart waarbij de startende ICT professionals beschikbaar zijn tegen een kleine vergoeding op de helpdesk van de klant. ”Hiermee laten wij onze maatschappelijke betrokkenheid zien. We willen graag deze jonge starters een mogelijk geven ervaring op te doen en skills te ontwikkelen om klanten een 9+ ervaring te geven”, aldus Maarten Cobelens, algemeen directeur PEAK-IT.
Over PEAK-IT

Met PEAK-IT als business ICT partner kunnen organisaties rekenen op een gezonde en solide partner op het gebied van advies, beheer en support van infrastructuur en applicaties, waarbij de focus ligt op continuïteit en service+. Afhankelijk van de mate van regie die de opdrachtgever wenst, kunnen bedrijven kiezen voor deta+, co-sourcing en outsourcing. PEAK-IT is ook de partner voor de uitvoering van innovatieve ICT-projecten. Met deta+ kan de flexibele ICT-behoefte van organisaties met passievolle professionals snel en doeltreffend worden ingevuld. Door middel van co-sourcing kunnen organisaties de bemensing van hun ICT-servicedesk uitbesteden aan PEAK-IT, waarbij zij zelf de regie over de uitvoering houden. Hiermee biedt PEAK-IT een flexibel model waarbij de opdrachtgever altijd beschikt over gekwalificeerde professionals en optimale capaciteit. Via outsourcing kunnen organisaties hun gehele of delen van hun ICT-infrastructuur uitbesteden. Zo kunnen zij zich richten op hun kernactiviteiten, kosten besparen en profiteren van flexibiliteit en kwaliteit. PEAK-IT weet als geen ander aan welke eisen een ICT-professional moet voldoen om zakelijke processen optimaal te ondersteunen en door de inzet van ICT zakelijke meerwaarde te creëren. Daarom biedt PEAK-IT naast een geaccrediteerd HBO lesprogramma ook de HDI certificering op basis van ITIL: dé standaard voor het optimaliseren van effectieve communicatie van de servicedesk. Bij PEAK-IT werken ruim 400 gedreven medewerkers in heel Nederland. PEAK-IT is Gold Certified Partner van Microsoft en Gold Member van het Deloitte ‘Netherlands 50 Best Managed Companies’ programma. Kijk voor meer informatie op www.peak-it.nl.

Mediacontact

Maarten Cobelens
Directeur PEAK-IT
T 035 – 6996500

E info@peak-it.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*