Creatine, hetgeen u nog niet wist

In dit artikel zal kort aan bod komen wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van creatine, in het bijzonder voor bodybuilders. Als u meer wilt weten over dit onderwerp raad de redactie u aan om verder te lezen.

Creatine, wat positief is

Het woord creatine komt van Grieks: ‘kreas’ betekent ‘vlees’. Het gebruik van creatine heeft voor sporters en met name bodybuilders zker een aantal overduidelijke voordelen: het zorgt er voor dat de spieropbouw snelle gaat. Dit onder andere door de eiwitten die in hoge mate aanwezig zijn. Een ander woord voor eiwit is: proteïne. Net als vlees en vis zitten er dus in creatine relatief veel eiwitten. Erg belangrijk voor de opbouw van de spieren. Als u traint en u volgt een goed schema, zult u eerst uw spieren tijdens deze training doen laten ‘scheuren’ en vervolgens zal tijdens de rust na de training deze spierscheuren, of beter scheurtjes, worden hersteld door de eiwitten van uw lichaam. De eiwitten zijn dus erg belangrijk.

Creatine, de mogelijke gevaren

Helaas heeft het gebruik van creatine ook een aantal nadelen, maar dat is zo bij alles. Als u zich goed bewust bent van deze nadelen dan kunt u daar goed op inspelen. Zoals u waarschijnlijk nog niet wist is creatine een lichaamseigen stof, hetgeen betekent dat uw lichaam deze stof van nature zelf al aanmaakt. Dit betekent dat creatine natuurlijk, zonder daar iets extra voor te doen, door het lichaam wordt aangemaakt. Zodra dat u extra creatine toe gaat voegen in uw lichaam, door hier supplementen voor te gebruiken, kunt u uw lichaam doen verwarren. Het lichaam kan dan in sommige gevallen gaan denken dat het reeds voldoende creatine heeft, waardoor het zelf stopt met produceren van deze stof. Dit kan een probleem gaan worden, en dat wilt u niet. Daarom dient u goed de informatie van het product te lezen, om dergelijke situaties te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Er zijn dus niet alleen voordelen verbonden aan dit soort middelen. Mits u zicht houdt aan de opgestelde richtlijnen bent u goed bezig. U dient zich ten alle tijden goed in uw product in te lezen, om veilig creatine te kunnen gebruiken.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*