Dakisolatie; waar u om moet denken

Via het dak gaat de meeste warmte verloren. Dat kan maar liefst dertig procent zijn. Dakisolatie levert dus veel besparing op, tot wel 300 euro in een jaar.
Bij het isoleren van uw dak zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Waar veel mensen de fout in gaan, is het aanbrengen van isolatiemateriaal op een koud dak (bijvoorbeeld dakkapellen). Vooral bij platte daken moet het isolatiemateriaal aan de buitenkant gemonteerd worden, en niet aan de onderkant. Als het aan de onderkant bevestigd wordt, kan het hout rotten ten gevolge van de condensvorming tegen het koude gebitumineerde dakbeschot.
Voor schuine, met pannen gedekte daken, kunt u zowel aan de binnen- als buitenkant isoleren. Voorkeur gaat er naar uit om het isolatiemateriaal aan de buitenkant te monteren.

De voordelen hiervan zijn:
• Eén aangesloten isolatievlak zonder koudebruggen;
• Geen overlast in de woning tijdens montage;
• Geen ruimteverlies in de woning zelf.

U kunt er voor kiezen om het isolatiemateriaal aan de binnenkant te plaatsen. Dat is goedkoper en u kunt het zelf bevestigen. U moet wel weten hoe u dit precies moet doen. Mocht het materiaal niet goed zijn bevestigd, dan kunnen er kieren ontstaan, waardoor er alsnog warmte verloren gaat. Het is daarom verstandig om dit te laten doen door een erkende dakdekker. Deze kan bepalen wat het beste is voor uw woning.

Dakambulance uw dakdekker in Arnhem en Nijmegen

Woont u in de regio Arnhem en Nijmegen, dan kunt u voor dakisolatie terecht bij de Dakambulance. Onze vakmensen hebben uitgebreide ervaring met het isoleren van daken en kunnen u vertellen welke soorten dakisolatie geschikt zijn voor uw woning.
Naast het aanbrengen van dakisolatie, kunt u ook bij ons terecht voor dakschade. Is uw dak beschadigd geraakt na een storm of heeft u last van lekkage? Dan staan onze dakdekkers voor u klaar. Kortom, voor al uw dakwerkzaamheden kunt u terecht bij de dakdekkers van de Dakambulance.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*