Europa’s aantrekkelijkste steden voor voetbalfans

Europa is een voetbalcontinent pur sang. Nu de competities en toernooien hun ontknoping naderen, raken de authentieke voetbalsteden in optima forma. Voor voetballiefhebbers is hét moment aangebroken om een stedentrip te boeken. Probeer een kaartje voor een wedstrijd te bemachtigen, maak een stadiontour of bezoek de officiële fanshop van je favoriete club. Boekingswebsite Hotels.com zet de aantrekkelijkste Europese voetbalsteden van dit moment op een rij en biedt daarbij inzicht in de hotelkamerprijzen. De boekingssite voorziet in alle informatie die nodig is om het perfecte hotel in Parijs, London en vele andere bestemmingen boeken.

Lionel Messi en zijn team zetten Barcelona wereldwijd op de kaart met hun attractieve speelstijl. De Catalaanse stad is zeer in trek, mede door haar talloze bezienswaardigheden – waaronder stadion Camp Nou – en nabijgelegen strand. In 2012 betaalden reizigers er gemiddeld €108 per hotelovernachting, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. FC Barcelona stevent af op de Spaanse titel en neemt het in de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. De tegenstander uit Parijs, waar een hotelovernachting gemiddeld €127 kostte in 2012, speelt haar thuiswedstrijden in het legendarische stadion Parc des Princes.

Voetballiefhebbers die op zoek zijn naar een voordelige overnachting, moeten hun vizier richten op Lissabon of Madrid, met gemiddelde hotelprijzen van respectievelijk €73 en €79 per overnachting. In Lissabon scoort Benfica er lustig op los. De club voert de Portugese ranglijst aan en is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Europa League. Madrid huisvest Estadio Santiago Bernabéu, het indrukwekkende strijdtoneel van Real. ‘De Koninklijke’ zal er in een tweeluik met het Turkse Galatasaray alles aan doen om de halve finale van de Champions League te bereiken.

Istanbul is eveneens een onvervalst voetbalbolwerk, en met een gemiddelde hotelkamerprijs van €89 ook een voordelige hotelbestemming. De Turkse hoofdstad is de thuisbasis van de topclubs Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş. Behalve een gepassioneerde voetbalcultuur, biedt Istanbul haar bezoekers tevens een eeuwenoude historie met een groot aantal culturele bezienswaardigheden.

In de Italiaanse competitie gaat Juventus aan kop. De ‘Oude Dame’ uit Turijn (gemiddelde hotelkamerprijs €84 per overnachting) speelt haar thuiswedstrijden in Juventus Stadium. Hier staat in april de Champions League-kraker tegen Bayer München (gemiddelde hotelkamerprijs €120 per overnachting) op het programma. Gelegen in de uitlopers van de Alpen, zijn zowel München als Turijn verrassende stedentripbestemmingen.

Een kleine 150 kilometer verderop in Milaan (gemiddelde hotelkamerprijs €108 per overnachting) mengen ook AC Milan en Internazionale zich in de strijd om de Italiaanse ‘scudetto’. Beide clubs maken gebruik van het roemrijke Stadio Guiseppe Meazza, waarvan de naam verandert in San Siro zodra AC Milan er speelt. Milaan staat bekend om haar indrukkwekkende middeleeuwse Dom en haar vele design boetiekjes.

In het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van de voetbalsport, is Londen de place to be. De Britse hoofdstad (gemiddelde hotelkamerprijs €139 per overnachting) huisvest een groot aantal clubs, waaronder toppers als Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Ook het stadion van Fulham FC, genaamd Craven Cottage, is het bezoeken meer dan waard. De eerste wedstrijd werd er gespeeld in 1896, het is één van de weinige stadions dat nog beschikt over houten tribunes.

In Schotland is Glasgow (gemiddelde hotelkamerprijs €80 per overnachting) de voetbalstad bij uitstek. Het is de thuisbasis van aartsrivalen Celtic FC en Glasgow Rangers. Glasgow biedt zijn bezoekers verschillende culturele en historische bezienswaardigheden en wordt beschouwd als de op één na beste winkelbestemming in het Verenigd Koninkrijk, na Londen.

Stad Club(s) Gemiddelde prijs per hotelovernachting in 2012
Lissabon Benfica, Sporting Clube de Portugal, Belenenses € 73
Madrid Real Madrid, Atlético Madrid € 79
Glasgow Celtic FC, Glasgow Rangers € 80
Turijn Juventus € 84
Istanbul Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş € 89
Barcelona FC Barcelona, Espanyol € 108
Milaan AC Milan, Internazionale € 108
München Bayern München, TSV 1860 München € 120
Parijs Paris Saint-Germain € 127
Londen o.a. Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Fulham € 139

Over de Hotel Price Index

De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten uit de eurozone betaalde bedragen per overnachting in bijna 200.000 hotels wereldwijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*