TIE Kinetix tekent 4-jarig contract met LeaseWeb voor hosting Europese IT infrastructuur

, , , ,

Amsterdam, 18 maart 2013 – TIE (NYSE Euronext: TIE Kinetix), leverancier van geïntegreerde e-commerce oplossingen, heeft hosting provider LeaseWeb uitgekozen om de IT-infrastructuur van TIE in Europa te hosten.

TIE Kinetix levert innovatieve web-based Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen aan bedrijven zoals T-Mobile, KPN, Hi en Siemens, organisaties met een omvangrijke online aanwezigheid. LeaseWeb, één van de grootste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) providers ter wereld, is door TIE Kinetix geselecteerd om de IT infrastructuur in Europa te hosten. Vooral omdat LeaseWeb in staat is om een volledig klantspecifieke hosting oplossing te bieden, maar ook omdat het klikt in de werkrelatie tussen de twee partijen. Binnen de e-commerce business zijn zaken als uptime en snelle schaalbaarheid in een IT infrastructuur bovendien onmisbaar, iets wat LeaseWeb kan leveren.

E-commerce hosting

De vestiging van LeaseWeb in Nederland heeft voor TIE Kinetix een hybride cloud hosting oplossing op maat ontworpen, waarin private cloud hosting wordt gecombineerd met dedicated servers in een volledig redundante set-up. Dit klantspecifieke hosting ontwerp zorgt ervoor dat de IT infrastructuur gemakkelijk kan worden uitgebreid en dynamisch kan meebewegen met evoluerende business behoeften.

“Het hosting platform dat LeaseWeb voor TIE Kinetix heeft ontwikkeld, is volledig op maat gemaakt. Dit is het resultaat van uitgebreide onderlinge samenwerking, om de prestaties en levering te verbeteren van alle SaaS platformen van TIE Kinetix in Europa. Het biedt ons ook de mogelijkheid om de organisatie te conformeren aan ISO standaarden, wat in lijn is met de huidige stappen die TIE Kinetix neemt om dit jaar ISO 27001 certificering te behalen,” aldus Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix.

“IT infrastructuur is het fundament waarop wij onze business bouwen,” zegt Sundelin. “Wij zochten naar een hosting partner die een volledig redundant, high-performance hosting platform en 24/7 support kon bieden. Responstijden, samenwerking en de kwaliteit van hosting support zijn erg belangrijk voor ons. Onze eerdere ervaringen met LeaseWeb hebben bewezen dat LeaseWeb in staat is om precies dat te leveren wat wij nodig hebben.”

Ruud Mous, Commercial Director van LeaseWeb: “De niet-aflatende expansie van TIE Kinetix in de markt is indrukwekkend. Onze teams werken nauw samen om te voorzien in de juiste IT infrastructuur om die groei te faciliteren. Connectiviteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om zeer snel te kunnen opschalen, dat zijn basiscomponenten in de hosting diensten die we leveren. Die voordelen geven we door aan de klanten van TIE Kinetix.”

———————————

Over TIE Kinetix

TIE Kinetix (www.TIEKinetix.com) transformeert de digitale toeleveringsketen binnen de e-commerce omgeving door volledig geïntegreerde e-commerce oplossingen te bieden. Deze oplossingen zorgen voor een maximalisering van de omzetmogelijkheden en een minimalisering van vereiste energie om producten online te vermarkten, te verkopen en te leveren. Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren continu van deze innovatieve, praktijkgeteste, state-of-the-art technologieën, waarachter meer dan 25 jaar ervaring schuil gaat en waaraan prestigieuze awards zijn toegekend. TIE Kinetix produceert technologie die presteert, op zo’n manier dat klanten en partners zich kunnen focussen op hun core business.

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf (NYSE Euronext: TIE Kinetix), en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Australië, UK, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

———————————

Over LeaseWeb

LeaseWeb (www.leaseweb.com) is een van de grootste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) providers ter wereld met een wereldwijd portfolio van ongeveer 15.000 klanten, variërend van MKB tot corporate ondernemingen. LeaseWeb levert een variëteit aan hosting services, waaronder publieke cloud, private cloud, hybride hosting, colocatie en dedicated hosting. De hosting services worden ondersteund met 24/7 klantondersteuning en technische support. LeaseWeb heeft meer dan 50.000 servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft zes datacenters in de Verenigde Staten en Europa, die zijn aangesloten op het eigen omvangrijke wereldwijde hosting netwerk met een capaciteit van meer dan 3.0 Tbps. LeaseWeb levert hosting services via zijn verschillende dochterondernemingen, te weten LeaseWeb B.V. (“LeaseWeb Nederland”), LeaseWeb USA, Inc. (“LeaseWeb USA”) en LeaseWeb Deutschland GmbH (“LeaseWeb Germany”).

———————————
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 6 30491407
———————————
Verdere informatie:

TIE Kinetix

TIE Kinetix N.V.

Antareslaan 22-24

2132 JE Hoofddorp

Nederland

T:     +31-20-658 90 00

F:     +31-20-658 90 01

E:     info@TIEKinetix.com

W:    www.TIEKinetix.com

Follow TIE Kinetix on Twitter: twitter.com/tiekinetix

Follow us on Facebook: facebook.com/tiekinetix

EINDE PERSBERICHT

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*