Voorlichting psychose, 9 april Sassenheim

Voorlichting: over Psychose, 9 april, Sassenheim, Julianakerk

Wat:
Door het verbeeldingsvermogen van de menselijke geest kunnen we flexibel reageren op onze omgeving en betekenis geven aan onze ervaringen. Het is heel gezond om soms een beetje achterdochtig te zijn, of in je hoofd met jezelf te praten. Intense spirituele ervaringen kunnen mensen aanzetten tot geestelijke groei.
Soms gaat het normale inbeeldings- en interpretatievermogen echter over in extreme achterdocht en het waarnemen van stemmen. Het dagelijks functioneren van mensen kan dan vrijwel onmogelijk worden. In dat geval spreken we over psychotische symptomen.
Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is.
De gevolgen van zo’n episode kunnen groot zijn, zeker wanneer de psychose niet herkend en behandeld wordt. Met goede hulp kun je vaak leren herkennen waardoor je uit evenwicht raakt en welke eigenschappen en vaardigheden je kunt inzetten om de symptomen al in een vroeg stadium te bestrijden. 
Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om psychose te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional geeft informatie over het onderwerp, vertelt over het hulpaanbod en geeft algemene adviezen voor betrokkenen en hun omgeving.

Voor wie
Deze voorlichting is voor iedereen die meer wilt weten over psychose: mensen die zelf een psychose hebben gehad, hun naasten, vrijwilligers, behandelaren, studenten en alle andere overige geinteresseerden

Door wie aangeboden
Deze voorlichting wordt gegeven door Stichting Lumen Holland-Rijnland (voorheen GGz-Informatiepunt) en GGz Rivierduinen.

Wanneer
Op 9 april 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Waar
De voorlichting vind plaats in de Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim

Wat kost het
De voorlichting is gratis, aanmelden is niet nodig

Overige informatie:

Voor vragen kunt u terecht bij stichting Lumen Holland-Rijnland
Tel:  071-5147420
E-mail: info@ggz-informatiepunt.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*