Vakantiehuis huren in Andalusië, en nu? Heerlijk uit eten: vier leuke adresjes

Verleden zomer ben ik met mijn partner op vakantie geweest in Andalusië. We hadden het getroffen met uitstekend weer, gastvrije mensen en hebben vooral heerlijk gegeten. We zijn het landschap doorgereisd met een vlotte camper. Voor de afwisseling hebben een vakantiehuis gehuurd via Vakantie Malaga om onszelf even af te zonderen op een centraal gelegen gebied. Het ultieme recept om een passieve en actieve vakantie te combineren. Ondanks dat we een relatief goedkope vakantie hadden gepland, hebben niet bezuinigd op lekker eten! We hebben onszelf verwend met heerlijke eten uit toprestaurants voor een prima prijsje. Mocht je deze vakantie een uitstapje naar Andalusië maken, dan raadt ik jullie de volgende restaurants zeker aan.

Casa Tomate in Sevilla

In de stad Sevilla is er veel te zien op cultureel gebied. Daarom wil je niet veel tijd kwijt zijn aan uitgebreid dineren. Maar wil je echter wél profiteren van de lokale lekkernijen en je reis met een voldaan gevoel vervolgen. Tapas zijn dan ideaal wanneer je een vol programma hebt. Het restaurant dat volledig aan deze eisen heeft voldaan is Casa Tomate. Het restaurantje is gevestigd vlakbij de Seville Cathedral die je ongetwijfeld zult passeren wanneer je in Sevilla bent. Wij werden hartelijk verwelkomt door Luis, die ons een lokaal wijntje aanbood. Wie van een sterk wijntje houdt (15,5%) moet deze zeker eens proberen. We hadden een plateau besteld bestaande uit 5 verschillende soorten tapas voor een totaal van 32 EUR in totaal!

Paco Jimenez in Marbella

Dit restaurantje kwamen we per toeval tegen in het hart van het historische centrum in Marbella. In het oudste huis van de stad, vind je een fantastisch pittoresk restaurantje genaamd Paco Jimenez. Voor een romantisch avondje uit of een bezoek met familie is dit een uitstekende keuze. Door de beschutte locatie van het restaurant heb je even een momentje om de terug te trekken en volledig te storten op lekker eten. De combinatie van sublieme service en fantastisch eten maakt de ervaring helemaal compleet. Wil je verzekerd zijn van een balkon tafeltje voor 2 personen, zorg dan dat je ruim op tijd een reservering maakt. Je kijkt dan over het pittoreske Plaza de Los Naranjos om ongegeneerd naar genietende mensen te kijken.

Restaurante El Penon in Salobreña

Aan het einde van de boulevard in Salobreña staat een heerlijk restaurantje bovenop een rotspunt. Het aloude restaurant, genaamd El Peñon, wordt al ruim 25 jaar gerund door eenzelfde familie. Over de jaren heen hebben zij hun naam hoog weten te houden en worden zij gesterkt door professioneel personeel. Zij hebben service hoog in het vaandel staan en serveren bovenal heerlijke visgerechten. Er ligt bijna overal water om je heen en de vis wordt vers geserveerd. Het lijkt net alsof je op een schip bent! Je kan hier schaal- en schelpdieren proeven, maar ook de vistapas zijn erg goed. Vooral in de zomer is dit een lekker plekje om te dineren en het is dan ook erg in trek. Reserveer dus van tevoren of ga er op tijd heen.

Parador Santa Catalina in Jaen

Dit restaurant is gevestigd in het Paradorhotel. Ook al heb je hier geen overnachting geboekt (zoals wij), kun je hier prima terecht om heerlijk te eten. Wat dit is restaurant zo bijzonder maakt is de locatie op een berg aan de rand van de stad Jaen. Het restaurant is gelegen in een gerestaureerd kasteel. Het brengt je terug naar de oudheid. Mocht je een voorliefde voor de Middeleeuwen hebben dan zou je er eigenlijk ook moeten blijven slapen. De kaart is gevarieerd en staat vol met regionale gerechten uit de streek. Als je op het terras zit, ruik je de olijfolie geur van alle citroen boomgaarden in de buurt. De bediening een van de beste die we deze vakantie mochten meemaken en bovendien ook ideaal voor de kinderen die de magie van sprookjes begrijpen.

Zoals met veel plekken op vakantie, valt er over smaak weinig te twisten. Tóch denk ik dat de met deze restaurants wel goed zit. En mocht je tóch twijfelen zijn er tal van recensies te vinden om een juiste keuze te maken. Veel succes, maar vooral veel plezier!

Nog geen vakantiehuis gehuurd in Andalusië? Boek snel op https://www.vakantiemalaga.nl/!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*