PharmaPartners & Spryng bundelen krachten om no-shows tegen te gaan

 

PharmaPartners Spryng No-show SMS

Onlangs is de zakelijke SMS leverancier Spryng een samenwerking aangegaan met PharmaPartners, de Nederlandse leverancier van zorgsystemen.

PharmaPartners

PharmaPartners biedt samenwerkende zorgverleners en patiënten al veertig jaar geïntegreerde zorgsystemen die toegang geven tot betrouwbare, actuele en complete (patiënten)informatie. PharmaPartners verbindt voor verbetering en realiseert, samen met klanten en partners, de beste eerstelijnszorg door het inzetten van onmisbare ICT-toepassingen, in de verbinding van zorgprofessionals rondom de patiënt. PharmaPartners legt de focus op gezondheidswinst met geïntegreerde patiëntgerichte 24-uurszorg. PharmaPartners is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS bestaat uit gespecialiseerde ICT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of marktsector: vertical market software.

Het huisartseninformatiesysteem Medicom van PharmaPartners biedt zorgverleners een centraal systeem waarbij administratieve taken geautomatiseerd verlopen en de verbinding tussen zowel zorgverleners onderling als tussen zorgverleners en patiënten centraal staat. Medewerkers kunnen vanuit Medicom samenwerken met andere aangesloten huisartsen en apotheken welke gebruik maken van het apotheekinformatiesysteem Pharmacom. Dankzij de koppeling met Spryng kunnen Medicom-gebruikers eenvoudig, snel en betrouwbaar afspraakherinneringen per SMS naar hun patiënten versturen.

Spryng

Spryng heeft in twaalf jaar tijd een prominente plek in de mobiele dienstensector weten te verwerven. De kracht van Spryng ligt hem in het feit dat de SMS diensten laagdrempelig en efficiënt worden aangeboden en zo zijn ontworpen dat ze zoveel mogelijk aansluiten op de wensen van de klanten. Wereldwijd maken ruim 25.000 klanten inmiddels op een zeer gebruiksvriendelijke manier gebruik van de diensten van Spryng.

Door jarenlange ervaring en intensieve samenwerking met grote en kleine zorgaanbieders is Spryng de zorgspecialist op het gebied van het leveren van SMS diensten aan de zorgsector. Naast de eerder genoemde toepassing levert Spryng bijvoorbeeld ook SMS herinneringen voor medicijninname of afhalen medicatie, SMS authenticatie om in te loggen op een beveiligde omgeving, SMS voor het inroosteren van medewerkers en SMS alerts bij calamiteiten of noodsituaties. Echter ook in andere bedrijfstakken heeft Spryng gezamenlijk met haar klanten interessante cases weten te realiseren.

NO-Show reductie

Door gebruik te maken van de SMS module in Medicom kunnen zorgverleners het no-show percentage in hun praktijk terugbrengen met ten minste 59% en in sommige gevallen zelfs tot boven de 70%! De SMS module stelt gebruikers in staat om rechtstreeks vanuit hun Medicom agenda volledig geautomatiseerd een SMS bericht met een herinnering aan een afspraak of een andere mededeling naar patiënten te sturen.

Een excellente service

Los van het grote financiële rendement dat met afspraakherinneringen per SMS wordt behaald, wordt de bezettingsgraad van huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en andere zorgspecialisten enorm verhoogd. Wachttijden en wachtlijsten worden hierdoor geminimaliseerd. Tevens wordt de telefonische bereikbaarheid hierdoor verbeterd, aangezien patiënten de informatie omtrent hun afspraak per SMS ontvangen. Naast het feit dat SMS tot een enorme tijdsbesparing voor zorgverleners leidt, ervaren patiënten de SMS dienst als een bijzondere extra service en spreken hier hun waardering voor uit.

Geen ingewikkelde procedures 

Voor het versturen van SMS berichten werkt PharmaPartners samen met Spryng. Met de SMS module van Spryng is het mogelijk om direct, gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar SMS te versturen. De koppeling met Medicom is reeds gerealiseerd, wat betekent dat er geen ingewikkelde procedures of technische kennis vereist zijn. Medicom-gebruikers kunt daarom direct starten met het versturen van SMS berichten.

Een tevreden patiënt

Voor het gebruik van de SMS diensten hanteert Spryng geen setup- of abonnementskosten. Zodoende betalen Medicom-gebruikers bij Spryng enkel voor het aantal verstuurde SMS berichten. Hierbij gelden de scherpste prijzen voor directe connecties, met alle features gratis voorzien. Met een minimale investering kunnen aangesloten zorgverleners daarom de kostenpost voor no-show minimaliseren en een service verlenen die door patiënten zeer wordt gewaardeerd.

Een efficiëntere dienstverlening

 • 98% van de SMS berichten wordt binnen 5 minuten gelezen;
 • Drastische verlaging van het aantal no-shows door de zeer hoge attentiewaarde van SMS;
 • Kortere wachttijden en wachtlijsten door verhoogde bezettingsgraad;
 • Geen onnodige voorbereiding van afspraken die niet doorgaan;
 • SMS is voordeliger dan het versturen van brieven of telefonisch contact;
 • Medewerkers ervaren de SMS dienst als zeer eenvoudig in gebruik;
 • Geen handmatige handelingen;
 • Volledig instelbare SMS teksten en verzendregels;
 • Klantvriendelijke dienstverlening aan patiënten;
 • De service zorgt ervoor dat patiënten niet op het verkeerde tijdstip op de praktijk staan;
 • Patiënten die geen SMS berichten willen ontvangen, kunnen zich eenvoudig afmelden.

Test een maand lang gratis!

Om Medicom-gebruikers uit te nodigen optimaal gebruik te maken van deze functionaliteit, biedt Spryng hen graag de mogelijkheid om kosteloos SMS te versturen vanuit Medicom. Neem voor uw gratis testcredits contact op met PharmaPartners of met Spryng via (020) 770 3005 of info@spryng.nl. Spryng staat 24/7 tot uw beschikking voor support en ondersteuning.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*