gietvloeren Zilva

Gietvloeren zijn populair in alle soorten interieurs.

In moderne interieurs zie je ze steeds meer verschijnen, de gietvloeren. Waar je vroeger in fabriekshallen gewend was aan een kale betonvloer heeft ook daar de moderne variant zijn weg gevonden. Gietvloeren zijn er in heel veel varianten en kleuren, dus ook voor jou is er de perfecte vloer te vinden. We bespreken drie verschillende stijlen waarbij een gietvloer heel goed past. Natuurlijk kun je zelf bepalen of jouw stijl past bij deze trend, zie deze stijlen vooral als inspiratie voor jezelf.

Noorse stijl en gietvloeren

Vanuit Scandinavië is er een nieuwe designstijl binnen gekomen in ons land. En dan bedoelen we niet specifiek de Ikea meubelen, maar meer op de vele lichte tinten die er worden gebruikt. Waarschijnlijk komt dat omdat de Scandinavische zomers kort en de winters lang en donker zijn.  Logisch dat mensen dan zoveel mogelijk licht willen binnenhalen. Een licht getinte gietvloer is dan natuurlijk een hele goed optie.

Wat opvalt zijn de natuurlijke materialen die worden gebruikt om de uiteindelijke sfeer te bepalen. Dan bedoelen we niet hertengeweien, maar meer warme vachten en dierenvellen. Dit maakt het interieur tot een warme, natuurlijke omgeving waar een mens zich graag ontspant.

Het is bekend dat de natuur en de beleving daarvan een ontspannende en ont-stressende werking heeft. Maak daar dus gebruik van voor je eigen stijl en geniet van de vele voordelen. Wellicht dat deze stijl ook in jouw leven een stukje extra comfort en vrijheidsbeleving kan brengen.

Minimalistisch interieur

In de minimalistisch interieurstijl komen veel elementen terug die een simpele, basale belijning hebben. Alles om zo min mogelijk afleiding te creëren en de nadruk te leggen op een sterk effect van rust. Die uitgestraalde rust komt door het gebruik van natuurlijke belijning en wordt door een strakke gladde vloer nog meer benadrukt. In Japan is deze stijl tot kunst verheven, je ziet er heel veel minimalistische interieurs, maar ook in tuinen komt deze stroming erg vaak voor. Doordat de lijnen zo gemakkelijk door ons brein worden waargenomen komt onze geest tot rust. Een beetje hetzelfde als bij de Scandinavische stijl, je ziet dus een soort van kruisbestuiving ontstaan.

Industrieel

De industriële stijl stamt uit de 70e jaren en kwam voort uit de grote woningnood. Vooral New York wordt gezien als de bakermat. Doordat er zoveel bedrijfspanden leeg stonden werden die omgebouwd tot goedkope woningen waar kunstenaars en artiesten ateliers van maakten. De enorme oppervlakte maakte het mogelijk om ook grote projecten uit te voeren.  Op deze manier kon wonen en werken worden gecombineerd, wat voor deze groep een uitstekende oplossing was.

Wat wij tegenwoordig een loft noemen stamt daar eigenlijk van af. Ook hier staat wonen en werken  centraal. Ideaal voor mensen die in deze tijd vanuit huis werken met bijvoorbeeld de computer. Ook nu nog zie je dat industriële panden een nieuwe bestemming krijgen en worden gemoderniseerd om tot woning of atelier te worden omgebouwd. In deze stijl past het ook om fabriekslampen, woonbeton, houten vloeren en kale baksteenmuren te laten zien. Ook oude (werk) tafels die een verhaal vertellen in hout of beton passen hier naadloos bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*