Logo The Chairmen at Work - masseurs met visuele beperking

Inclusief ondernemen met The Chairmen at Work

Op zoek naar wegen om inclusiviteit te verhogen op de werkvloer, tijdens een event, beurs of congres? Neem dan contact op met The Chairmen at Work!

The Chairmen at Work is een sociale onderneming, opgericht door Joost Rigter in 2012, en is gespecialiseerd in diensten op het gebied van vitaliteit.

Joost Richter - oprichter The Chairmen at Work

Joost Rigter heeft een zeldzame oogaandoening wat hem in tien jaar nagenoeg blind maakte. Dit proces begon vanaf zijn 26ste jaar. Het betekende een totale ommekeer in zijn leven. Hij bleef echter niet bij de pakken neerzitten en zocht naar de “lichtknop” in zijn leven. Meedoen in de maatschappij en uit een uitkeringssituatie. Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen heeft hem ver gebracht. Zo richtte hij in 2012 The Chairmen at Work op – een platform voor blinde masseurs (en slechtziende masseurs) die dezelfde weg willen gaan als Joost. Een weg van mogelijkheden!

Wat The Chairmen at Work uniek en bijzonder maakt is dat alle masseurs en coaches een visuele beperking hebben. Door het verlies van een zintuig, zijn onze masseurs en coaches zeer invoelend en hebben zij meer focus op de mens die zij masseren en/of coachen. Zij leveren een bijdrage aan vitaliteit op de werkvloer met als resultaat: energieke medewerkers, minder ziekteverzuim en veel positieve aandacht voor de medewerkers.

Stoelmassage bij Mr Marvis door masseur met visuele beperking

Door samen te werken met The Chairmen at Work wordt onze masseurs en coaches een mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het arbeidsproces en hun onafhankelijkheid te vergroten.

The Chairmen at Work inspireert werknemers en de organisatie! Onze masseurs en coaches geven een fris, nieuw perspectief en leren hoe te focussen op mogelijkheden en niet op beperkingen.

Inclusief ondernemen, inclusie, inclusiviteit en diversiteit zijn hot topics in bedrijven, instellingen en stichtingen. Is uw onderneming ook op zoek naar wegen om inclusiviteit te verhogen op de werkvloer, tijdens een event, beurs of congres? Neem dan contact op met The Chairmen at Work!

In onze nieuwe promotievideo leggen wij graag uit waar The Chairmen at Work voor staat en wat wij doen om bedrijven te inspireren om mee te doen aan de inclusieve samenleving van morgen!

Onze (online) vitaliteitsdiensten

> Stoelmassages en sportmassages

The Chairmen at Work biedt kwalitatief hoogwaardige stoel- en sportmassages aan op locatie. De stoel- en sportmassages zijn bedoeld om een moment van ontspanning te bieden tijdens een drukke werkdag en een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van medewerkers.

Benieuwd naar de positieve effecten van een stoelmassage? Klik hier!

> Mindfulness

De introductiesessie Mindfulness is een training, die speciaal ontwikkeld is voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch. In de training worden oefeningen gegeven om meer balans te vinden in werk en privé en leren deelnemers op een positieve manier om te gaan met werkdruk en diverse (stressvolle) situaties.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 1 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

Daarnaast bieden wij ook een volledig programma Mindfulness aan, bestaande uit zes sessies van 1,5 uur, waarin technieken en oefeningen worden aangeleerd die meer balans in het leven brengen. Meer informatie over dit programma, de positieve effecten en onze trainer vind je hier.

> Sporten op het Werk – Office Gym

Office Gym is een makkelijke en laagdrempelige manier om iedere dag voldoende beweging te krijgen. Onder begeleiding van een professionele coach word je geleerd hoe je tijdens je werk in beweging kunt blijven en worden er praktische oefeningen gegeven die je zelf kunt uitvoeren. Alle oefeningen zijn makkelijk te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.

Lees hier meer over deze energieke workshop en maak kennis met onze trainer.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 0,5 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

> Voedingspsychologie

Voedingspsychologie is de wetenschap van de manier waarop voedingsstoffen je stemming, je emoties, je manier van denken en je gedrag beïnvloeden. Voeding kan een rol spelen bij lichamelijke klachten, maar ook in je energiepeil, je geheugen en de manier waarop je met stress omgaat. In deze training leert onze coach de deelnemers de basisbeginselen over wat gezonde voeding is vanuit wetenschappelijk inzicht, hoe en waarom voeding zo’n grote invloed heeft en manieren om het voedingspatroon te veranderen.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 1 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

> Positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat ervan uit dat niet alleen de afwezigheid van ziekte of lichamelijke kwalen bepalend is voor de ervaren gezondheid, maar benadert gezondheid vanuit een breder perspectief. In onze interactieve workshop ‘Positieve gezondheid’ wordt stilgestaan bij de theorie rondom positieve gezondheid en worden deelnemers uitgedaagd om hun eigen gezondheid te beoordelen.

De centrale thema’s in de workshop zijn veerkracht en de vaardigheid om te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Klik hier voor meer informatie.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 1 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

> Even op adem komen

We ademen de hele dag, ons hele leven lang. Vaak ademen we te oppervlakkig en te snel. Hierdoor krijgen we minder zuurstof binnen, waardoor processen in het lichaam die zuurstof nodig hebben minder goed functioneren én raken we afvalstoffen minder goed kwijt. We voelen ons dan vermoeid maar ook opgejaagd en onrustig. Een diepe, regelmatige en rustige ademhaling maakt ons niet alleen rustiger, maar zorgt óók voor meer balans.

In de workshop “Even op adem komen” leer je wat een goede ademhaling is. Stap voor stap word je begeleid naar een diepe en evenwichtige ademhaling. Ook leer je in de workshop specifieke ademtechnieken, die je in verschillende situaties kunt inzetten. Zo leer je de ademhaling gebruiken als een krachtig instrument dat je iedere dag, je hele leven lang, bij je draagt.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 1 uur

Aantal deelnemers: maximaal 25

> Mentale weerbaarheid

Helaas komt agressie op de werkvloer in veel sectoren voor. Dat loopt uiteen van klanten of personen die zich onbeschoft gedragen tot mensen die daadwerkelijk fysiek agressief worden. Als je als medewerker in aanraking komt met fysieke of verbale agressie, kan dat een behoorlijk effect hebben op de arbeidsvreugde en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Als je inzicht hebt in het ontstaan van conflicten én weet hoe je deze kunt voorkomen, geeft dat rust en draagt het bij aan het welzijn van medewerkers.

In onze compacte en praktische workshop leren we medewerkers het herkennen van verschillende vormen van agressie en de vaardigheden om hier (mentaal) mee om te gaan.

Vorm: fysiek op locatie of webinar (via bijvoorbeeld Zoom) met trainer en host van circa 1,5 uur

Aantal deelnemers: maximaal 15

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*