Groot aantal startups in regio Utrecht in 2022

Het aantal startups in de regio Utrecht is in 2022 uitgekomen op 1.064. Daarmee staat de regio op de tweede plek achter Noord-Holland, uitgaande van het aantal startups per inwoners. Dit blijkt uit de pas verschenen Startup Monitor van Startup Utrecht Region en de ROM Utrecht Region over het afgelopen jaar.

De Utrecht Region bestaat uit de provincie Utrecht plus de regio Gooi- en Vechtstreek. Deze regio had als enige van de top-4 provincies in 2022 meer geregistreerde investeringsrondes voor startende bedrijven dan in 2021, namelijk 51 in 2022 tegenover 42 in 2021. Het opgehaalde bedrag van 223 miljoen euro in 2022 komt echter niet in de buurt van de ongeveer 650 miljoen euro in 2021.

Meeste startups in Health

Van de 1.064 startups in de Utrecht Region zijn de meeste actief in de industrie Health, namelijk 128 stuks (12%). Wel combineren sommige van deze startups hun core business Health met een andere activiteit. Wanneer de sectoren Media en Gaming worden samengevoegd, komt deze categorie op de tweede plek, met 95 startups in totaal.

Bij de 51 fundingrondes zijn 73 unieke investeerders betrokken geweest. Vaak vindt een investering plaats met co-investeerders en trekken er dus meerdere investeerders bij één deal op. De grootste bekende investeerder in de regio in 2022 is de ROM Utrecht Region met elf deals.

De meeste startups in de Utrecht Region bevinden zich in de gemeente Utrecht (532), gevolgd door de gemeente Amersfoort (118) en de gemeente Hilversum (69). De Gooi- en Vechtstreek als geheel telt 145 startups.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*