Nieuw hoofdbestuur computerclub HCC

De ledenraad van de HCC (de grootste computerclub van de BeNeLux) heeft een nieuw Hoofdbestuur gekozen. Het gaat om Wijnand van Swaaij (r) en Bart van Cleef (l). De vereniging is nog op zoek naar een aantal kandidaten om het bestuur weer op volledige sterkte te krijgen.

Wijnand van Swaaij doet dienst als voorzitter ad-interim van het Hoofdbestuur. Hij werd in 1959 in Rotterdam geboren. Voetbalclub Sparta Rotterdam, waarvan hij al bijna heel zijn leven een seizoenkaart heeft, is een van zijn grootste hobby’s. In zijn jonge jaren tijdens zijn studietijd speelde hij op semiprofessioneel niveau American Football in België.Een andere hobby is lezen, met name Nederlandse literatuur uit de periode 1880-1940.

Begin jaren ’80 van de vorige eeuw ronde Van Swaaij een bedrijfsjuridische opleiding af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Omdat hij in de periodes 2014-2018 en 2021-2022 op het Verenigingsbureau van HCC werkzaam was beschikt hij over een redelijk inzicht in het reilen en zeilen van de vereniging. Voordat hij in 2014 bij HCC begon op de Ledenadministratie, was hij werkzaam bij onder andere Unilever, ING, NRC Handelsblad en SNS REAAL.

Bart van Cleef vervult de rol van secretaris ad-interim Hoofdbestuur. Hij werd in 1957 in Limburg geboren en is al ongeveer tien jaar lid van HCC. Na de lagere en middelbare school deed hij HTS-werktuigbouw en stapte vervolgens over naar de Technische Universiteit Eindhoven waar hij afstudeerde op informatica. Daarna is hij als productievoorbereider gaan werken bij OCÉ-Van der Grinten kopieerapparatenfabriek in Venlo. Op 1 januari 1991 ging hij aan de slag bij het Nederlands Normalisatie Instituut; waar hij machinebouw heeft gedaan.
Zijn grote hobby is schaken. Dat daarbij ook van de computer gebruik wordt gemaakt spreek voor zich, zowel voor het schaken tegen de computer als de wedstrijdsystemen die erop draaien. Van Cleef geeft daar presentaties over. Daarnaast geeft hij twee keer in de maand schaakles aan senioren.

HCC!
HCC! (de grootste computerclub in de Benelux) is in 1977 opgericht door een klein aantal enthousiaste computergebruikers, om elkaar te ondersteunen bij het ontwerpen en programmeren van computers. Al snel verzamelde zich een aantal fanatieke computerhobbyisten en op 27 april 1977 werd de vereniging HCC een feit. De vereniging kent regionale afdelingen en zogenaamde interessegroepen.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Wijnand van Swaaij, voorzitter van het hoofdbestuur van HCC telefonisch bereikbaar via 06 17 991 715 of per e-mail wijnand.van.swaaij@hcc.nl of door Frank D.P.M. Lether, public relations adviseur van HCC die via 033 245 00 70 of info@presstige.nl bereikbaar is.

Foto: https://hcc.nl/images/2023/11/nieuwehb.nov2023.png

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*