HOLOTECTURE van holos – geheel, volledig, tekton – bouwer, constructeur, architect

Een moderne architecturale trend werd geïnitieerd in oktober 1991 door de architect Bruno Urh, met zijn IFHP (International Federation for Housing and Planning) wedstrijdinzending “Holocity” met het thema “Hoe grote barrières in steden te overwinnen” en met zijn wedstrijdinzending “Holotecture” voor de revitalisering van de toegangswegen van Rome (Lo SDO – Sistema Direzionale Orientale) in mei 1992.

Hij beschreef de voordelen en zwaktes van de opkomende nieuwe trend in de SPIE (International Society for Optica Engineering) proceedings en in een lezing op 23 juli 1992 aan het Imperial College of Science, Technology and Medicine in Londen (pagina’s 447-452) en in juli 1993 in een boek getiteld “Holotecture”, dat hij publiceerde aan de Universiteit van Ljubljana, Faculteit Bouwkunde, in een oplage van 100 exemplaren voor een bijeenkomst van de E.A.S.A. (European Architecture Students Assembly) op de Shetlandeilanden.

Bruno URH, de oprichter van Holotecture

Lees meer: https://holotecture.com/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*