Wat te doen bij een elektriciteitsstoring?

, , ,

Veel mensen hebben in hun leven thuis te maken gehad met kortsluiting. Bij kortsluiting ontstaat een situatie in een elektrisch circuit waar stroom gaat vloeien via een onbedoelde weg, bijvoorbeeld doordat er verschillende elektrische kabels met elkaar in aanraking komen. In uw huis kunt u dit merken doordat er een stop of automaat in de meterkast doorslaat. De stop of automaat schakelt in dit geval direct de stroom uit.
Als er onvoldoende beveiliging aanwezig is kan kortsluiting resulteren in brand doordat er vonken en warmte van de kortsluiting komt. Het is daarom van essentieel belang dat u nadenkt over het voorkomen van kortsluiting. U zou een elektricien kunnen inhuren maar kortsluiting kunt u op een aantal manieren voorkomen.
– Controleer altijd of de elektrische kabels goed geïsoleerd zijn.
– Alleen apparaten met een CE-markering. (Kema-keur is nog beter)
– Volg de gebruiksaanwijzing van elektrische apparaten zorgvuldig.
– Spijker geen elektrische kabels vast.
– Raak nooit blootliggende kabels aan.
– Een elektriciteitskabel moet u nooit onder een deur of tapijt laten doorlopen. Door slijtage kan kortsluiting ontstaan en eventueel brand.
– Hang geen objecten aan elektriciteitskabels.
– Als u een stekker uit het stopcontact wilt halen, trek dan niet aan de kabel, maar aan de stekker zelf.
– Meerdere verlengsnoeren tussen een apparaat en een stopcontact verhogen de kans op kortsluiting, dit raden wij dan ook af.
Indien u een haspel met verlengkabel gebruikt, rol het snoer dan helemaal uit als u het gebruikt.
Voor meer informatie over elektriciteit of een vakkundige elektricien bij u in de buurt, neem dan een kijkje op 09000800.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*