MILIEU- EN MAATSCHAPPELIJK BEWUSTE KIJK OP TAALREIZEN MET ESL

Taalreisorganisatie streeft met nieuw ontwikkelde zelfevaluatie naar betere samenleving wereldwijd.

Met behulp van het adviesbureau voor statistiek ECO2 Initiative heeft ESL Taalreizen een plan gecreërd dat hun samenwerkende taalinstituten milieu en maatschappelijk bewuster moet maken. Dit plan, in de vorm van een zelfevaluatie-kit, is gebaseerd op de ISO-norm 26000, waarmee de desbetreffende scholen zich kunnen evalueren. De uitkomst geeft de school dan een goed beeld wat zij reeds doen op het gebied van duurzaam reizen en in welke mate zij – in de ruimste zin – in hun ondernemningsschap aan het milieu en de maatschappij denken. Ook kan de kit worden benut om een helder actieplan op te maken in de verschillende werkgebieden.

Het is één van de eerste keren dat een taalreisbureau haar plannen voor een beter milieu en samenleving actief verder uitbreidt dan slechts hun eigen organisatie. ESL Taalreizen heeft de zelfevalutie die ze ontwikkeld hebben aan al haar deelnemende partnerscholen gedistribueerd om hen bewuster te maken van het belang van duurzaam reizen. ESL wilt dat de taalscholen bij het maken van beslissingen tevens het milieu en de samenleving, zij het locaal of nationaal, een serieuze waarde geeft. Scholen mogen er zelf voor kiezen of ze deel wensen te nemen aan dit initiatief; mochten ze dat doen, dan kunnen geïnteresseerde cursisten na afloop van de evaluatie het resultaat inzien. Dit geeft hen de kans op vooraf al uit te vinden hoe de school met eerder genoemde belangen omgaat en of dit correspondeert met hun eigen wensen. Scholen worden niet gecontroleerd op hun bevindingen; het plan is vooral bedoeld om hen te stimuleren om ‘een beter milieu en samenleving’ hoog op de prioriteitenijst te zetten.

“Als individu en als onderneming, geloven we rotsvast in duurzame ontwikkeling. Dankzij ons instrument kunnen de taalscholen de MVO-waarden promoten en ondersteunen ze ons bij onze pogingen om een ruimer internationaal publiek bewuster te maken van duurzame ontwikkeling..” aldus een woordvoerder van ESL.

Sinds haar oprichting vijftien jaar geleden is de reisagentschap werkzaam in de taalreissector. Twee populaire programma’s zijn Engels leren in Malta en Engels leren in Engeland. Sinds die tijd is ESL als tussenpersoon actief en begeleidt cursisten en partnerscholen van over de hele wereld. In meer dan 40 landen en 200 plaatsen, van grote steden als Londen tot kleinere plaatsen als Brighton zijn verschillende soorten programma’s mogelijk die ze tegen interessante prijzen aanbieden. Met personeelsleden die hun naam en reputatie hoog te houden hebben en zodoende extra attent zijn om service en kwaliteit te verlenen in alle aspecten van de reis blijft ESL Taalreizen één van de meest gewaardeerde organisaties in de industrie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*