36 procent van Nederlandse bedrijven gaat niet effectief om met open sollicitaties

Uit onderzoek van HROffice, het recruitmentsysteem van Adver-Online, is gebleken dat 36 procent van de Nederlandse bedrijven niet voldoende effectief om gaat met open sollicitaties. Dit onderzoek is gehouden, door open sollicitaties te doen bij de Nederlandse top 100 bedrijven en 100 andere bedrijven.

72 procent van de top 100 bedrijven stuurt direct na een open sollicitatie een ontvangstbevestiging, dit is 44 procent onder de overige bedrijven. Acht procent van de top 100 bedrijven reageert helemaal niet op een open sollicitatie, onder de andere bedrijven is dit maar liefst 20 procent. Opvallend is dat 36 procent van de overige bedrijven geen automatische ontvangstbevestiging verstuurd, maar wel een handmatige reactie. Marco Chehin van HROffice zegt hierover: ”We hebben gezien dat 80 procent van de onderzochte niet top 100 bedrijven geen gebruik maakt van een recruitmentsysteem. De meeste bedrijven lijken dus handmatig reacties te sturen op open sollicitaties, dit kost ze veel extra tijd en moeite. Zonde van die tijd, zeker als de markt straks aantrekt en in relatie tot de War for talent’.”

Verder valt op dat het versturen van een ontvangstbevestiging niet altijd garantie biedt voor een goede afhandeling van de open sollicitatie. Een derde van de top 100 bedrijven doet in de ontvangstbevestiging een belofte over de termijn waarop zij met een reactie komt. 17 procent haalt deze termijn niet. Door niet top-100 bedrijven worden de beloftes slechter nageleefd. 20 procent hiervan doet een belofte over de termijn van reactie. Slechts 60 procent haalt deze termijn ook daadwerkelijk. 20 procent laat ondanks de belofte uiteindelijk niets meer van zich horen en de overige 20 procent reageert wel, maar niet binnen de beloofde termijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*