Informatiebijeenkomst Dyslexie Tilburg – 25 april

Het IWAL – Instituut voor Dyslexie – opent haar deuren nu ook in Tilburg. Met onze aanwezigheid hopen we dat meer kinderen en volwassenen toegang krijgen tot dyslexiezorg van hoogwaardige kwaliteit.
Het IWAL, een instituut gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van dyslexie, zal per 1 mei 2012 een vestiging in Tilburg openen. Het instituut is in 1983 opgericht vanuit de Universiteit van Amsterdam en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot zelfstandig expertisecentrum op het gebied van dyslexie.
Sinds 1 januari 2009 vallen diagnostiek en behandeling van ernstige dyslexie bij kinderen die op de basisschool zitten in het basispakket van de zorgverzekering. Deze kinderen kunnen bij het IWAL terecht voor vergoede dyslexiezorg. Het instituut volgt de richtlijnen van het protocol dyslexie diagnostiek & behandeling, is aangesloten bij het Nationaal Referentiecentrum Dyslexie (NRD) en heeft afspraken met alle zorgverzekeraars.
Naast de diagnostiek heeft het IWAL de zelfontwikkelde LEXY-behandeling voor lees- en spellingsproblemen. De LEXY-methode is gericht op het verkrijgen van inzicht in de structuur van woorden, in het bijzonder de klankstructuur. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat de LEXYbehandeling tot positieve resultaten leidt.
Het IWAL geeft op woensdag 4 april van 15.00 – 16.30 uur een informatiebijeenkomst over dyslexie voor leerkrachten en andere professionals. Op 25 april van 15.00 -16.30 uur is er een informatiebijeenkomst over dyslexie voor ouders. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein 10. De toegang is gratis. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via tilburg@iwal.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*