Tegenhanger van de ‘like’ button op Facebook gemaakt in Nederland

AMSTERDAM, 2 april 2012 – Liken alleen bleek niet genoeg. Een vriendengroep en tevens creatief collectief uit Nederland heeft een vertaling van Facebook’s meest geliefde functionaliteit gemaakt: een tegenovergestelde button onder de naam ‘Dislike’. Door een zelf geïnitieerde Social Media en stickercampagne is er bekendheid aan gegeven en werden zij al snel opgemerkt door facebook. Dit met als resultaat dat het creatieve bureau een opdracht voor Facebook heeft binnengehaald. De nieuwe app wordt zeer binnenkort gelanceerd.

Social-Stickercampagne
De creatieve enthousiastelingen ontwikkelden stickers met ‘Big Fucking Like!’ (BFL!) in het blauw en ‘Big Fucking Dislike!’ (BFD!) in het rood. De stickersets werden verspreid via diverse kanalen. Het wordt zowel op straat als op Facebook gepromoot door fans. Er zijn ruim 50.000 stickers gemaakt en verspreid. Dagelijks worden er bestellingen geplaatst, dit ook van buiten de Nederlandse grenzen. ‘BFD!’ en ‘BFL!’ begonnen binnen de facebook-slang tegelijkertijd behoorlijk te leven. Positieve en negatieve reacties worden zo, behalve middels de stickertjes op dingen en mensen, ook gepost op Facebook pagina’s en berichten. Na de snel populairder wordende stickers en de Facebook-pagina’s, werd ook besloten t-shirts te ontwerpen in dezelfde stijl van de buttons.
Het idee
Het project was aanvankelijk een simpel idee voor een blogpost en is inmiddels een behoorlijk uit de hand gelopen fun-project. “Een simpele ‘like’ heeft inmiddels alle kracht verloren en dat is zonde. Bovendien kan natuurlijk niet alles maar leuk zijn op Facebook. Daarmee zijn we aan de slag gegaan waardoor een simpel beeldconcept resulteerde in een stickerkunst campagne met later bijbehorende communities”, aldus Matthijs de Leeuw. “Dat zoiets als een dissbutton nog niet bestaat op Facebook, is ronduit belachelijk op een medium dat soms juist irritanter kan zijn als de realiteit’’, vult Ruud van Lier aan.

Aanvraag app door Facebook Nederland
Facebook merkte de acties van de afgelopen weken op en reageerde met interesse en enthousiasme. De creatieven werden benaderd waaruit het idee volgde om een ‘Big Fucking Dislike’ app te maken. Het jonge collectief is nu in volle gang om de app te ontwikkelen. De enthousiaste Matthijs: “Een echte knop om op te klikken leek hen en ons wel een grappig vervolg en inmiddels zijn we de bèta-versie aan het afbouwen. Binnenkort meer!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*