Fitter door het leven zonder te snurken

De meeste mensen hebben wel eens naast een snurker gelegen. Niets is irritanter dan het ronkende geluid van iemand die naast je ligt te slapen. Doordat je op het geluid gaat letten lukt het maar niet om in slaap te komen. Ook voor de snurkers zelf is snurken niet prettig. Snurkers slapen namelijk minder goed doordat de ademhaling niet optimaal is. In dit artikel lees je de ultieme oplossing voor snurken.

Waarom snurken mensen?

Snurken komt doordat er in de slaap een vernauwing kan optreden van de luchtwegen. Deze vernauwing kan meerdere oorzaken hebben. Een van de oorzaken kan zijn overgewicht. Doordat er vet is opgehoopt rondom de keel kan het voorkomen dat de luchtwegen minder goed openstaan.

Een andere oorzaak kan zijn dat de spieren rondom de keel minder goed functioneren. Dit kan veroorzaakt worden door te weinig lichaamsbeweging (spieren trainen) of door alcohol gebruik. Alcohol verslapt de spieren en dit kan dan ook leiden tot snurkgedrag.

Het is vaak verstandig om voor jezelf na te gaan waarom jij snurkt. Vervolgens is het mogelijk om wat te doen aan de oorzaak. Soms is dit eenvoudig maar vaak blijkt de oorzaak moeilijk weg te nemen. Zo is overgewicht vaak niet van het een op het andere moment verdwenen.

De oplossing voor structurele snurkers

Is de oorzaak moeilijk weg te nemen dan is er gelukkig toch nog vaak een eenvoudige oplossing mogelijk. Tegenwoordig zijn er snurkbeugels te koop die voor veel mensen het snurk probleem oplossen. Doordat de beugels helemaal zijn af te stellen op jouw kaak biedt het vaak een passende oplossing.

Het is daarom zo dat een bezoek aan de specialist niet meer strikt noodzakelijk is. Probeer eerst eens een beugel uit en kijk of het voor jou de oplossing is.

Uiteraard is het daarnaast wel verstandig om het snurkprobleem structureel aan te pakken. Heb je overgewicht zorg er dan voor dat die overtollige kilo’s er af gaan. Zijn je spieren te slap zorg dan voor meer lichaamsbeweging en ga de nekspieren eens goed trainen. Vaak zie je al binnen afzienbare tijd resultaat en dat is natuurlijk ontzettend leuk!

bron: www.eengezonderlijf.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*