Verpesten Instagram meisjes de modellen industrie?

Veel meisjes dromen ervan om fotomodel te worden, maar voor een handje vol modellen komt deze droom ooit uit. Instagram geeft tegenwoordig iedereen een platform om zijn of haar foto’s te laten zien en delen met de wereld.

Daarnaast biedt Instagram veel meer achtergrond over de modellen dan alleen een mooie foto. In de deel cultuur waar we tegenwoordig in leven, heeft Instagram een zeer belangrijke rol voor ambitieuze modellen.

Maar omdat deze meisjes veel over hebben om bekendheid te krijgen, werken ze vaak gratis, wat veel professionele modellen minder exclusief maakt. Hier ligt een probleem voor de niet Instagram modellen.

Wel is er door Instagram veel meer diversiteit ontstaan op de modellen markt. Je kansen zijn groter om ontdekt te worden en exposure te krijgen, maar er zit ook een keerzijde aan. De populariteit van Instagram brengt ook gevaren met zich mee. In de professionele modellen industrie zijn modellen goed beschermt en werken met professionele fotografen. In de wereld van Instagram is dit niet zo en vallen jonge modellen vaak in de handen van amateur fotografen met foute bedoelingen.

Lizette Croes (@lizzelc op Instagram) is zo’n model dat Instagram positief gebruikt heeft om haar carrière op te bouwen. Opgegroeid in Italië en de ambitie om uiteindelijk in LA een modellen carrière uit te rollen. Naast het opbouwen van een Instagram account richting de 10.000 volgers, reist ze de wereld rond als model. De opdrachten die ze krijgt via Instagram zijn leuk, maar onvergelijkbaar met het echte modellen werk. Toch had ze zonder Instagram haar carrière niet kunnen bouwen naar het punt waar ze nu staat.

De modellen industrie heeft een haat liefde verhouding met Instagram. Het is een fantastisch platform voor beginnende modellen, maar wie neemt verantwoordelijkheid voor de gevaren die op de loer liggen?

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*