Het belang van mobiele websites

, ,

Meer dan de helft van alle bandbreedte wordt vandaag de dag verbruikt door Smartphones en tablets, de zogeheten mobiele apparaten. Maar lang nog niet alle websites zijn geoptimaliseerd voor deze apparaten met kleine schermen. Daarom ontwikkel ik nieuwe websites met de gedachte, mobiel eerst dan de desktop. Uiteraard zien de websites op alle apparaten er goed uit. Toch zijn er meer belangrijke punten die aantonen hoe belangrijk een mobiele website is.

 

Wereldwijd maken meer dan 1,2 miljard mensen gebruik van mobiel internet, dat is ruim 1 op 7 personen. De helft van deze groep gebruikt het mobiele internet om aankopen te doen. Het mag duidelijk zijn dat het mobiele publiek erg groot is en dat daar enorme kansen liggen. Een mobiele website die goed werkt en er goed uitziet is dus erg belangrijk om klanten aan te trekken. Het zal je dan ook niet verbazen dat je tegenwoordig heel makkelijk een mobiele website kan laten maken.

 

Websites die mobiel vriendelijk zijn krijgen bij Google voorrang ten opzichte van websites die alleen geschikt zijn voor de desktop. Ze komen hoger in de ranking te staan en ontvangen dus ook meer bezoekers. Het hebben van een mobiele website is dus een absolute meerwaarde. Het kan goed mogelijk zijn dat de meeste bezoekers van jouw website via de desktop jouw website bezoeken, dit kan met je doelgroep te maken hebben. Maar toch is het belangrijk om de website mobielvriendelijk te maken, al het is maar om hoger in Google te komen.

 

Een mobiele website genereert gemiddeld meer met ad-inkomsten dan een website die niet mobiel vriendelijk is. Ads worden duidelijker, lees groter, op mobiele schermen weergeven en vallen daarom meer op. Gemiddeld klikken meer bezoekers op ads via hun mobiele apparaat dan via de desktop. Mobiele bezoekers delen ook vaker content via social media, waardoor je website meer promotie krijgt.

 

Heb je een app naast je website voor jouw dienst of product? Dan is het hebben van een mobielvriendelijk website een must. Vrijwel alle gebruikers van de app zullen doorgaan naar je website. Dan is het hebben van een mobielvriendelijke website toch wel zo handig.

 

Hieronder een aantal punten waar op gelet moet worden tijdens het bouwen van een mobiele website:

  • Laad de website binnen drie seconden?
  • Worden de belangrijkste punten boven de vouw weergeven?
  • Is de tekst correct en goed te lezen?
  • Kan je makkelijk door de website heen navigeren?
  • Zou je de website zelf blijven bezoeken als deze niet van jou was?

 

Bron: androidics

Header: marketingland.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*