Competitie maatschappelijk verantwoord ondernemen in Amsterdam op 10 september van start

Vrijdag 10 september aanstaande vindt de aftrap van de tweede editie van JCI Challenge in Amsterdam plaats.

Wat is de JCI Challenge?

De JCI Challenge is een Talent Development Programma opgericht door JCI Amsterdam. Het combineert op unieke wijze maatschappelijk verantwoord ondernemen met competitie en persoonlijke ontwikkeling voor Young Professionals uit diverse organisaties.

Vier bedrijven worden gekoppeld aan een maatschappelijk project. Ieder bedrijventeam wordt gevraagd op inspirerende wijze uitvoering te geven aan een project dat zij krijgen toegewezen. De maatschappelijke projecten bevinden zich allen in de stad Amsterdam. De teams krijgen tien weken de tijd een projectplan te ontwikkelen dat tijdens de finale dag tot uitvoering wordt gebracht. Dit alles vindt plaats onder begeleiding van het gerenommeerde trainings – en coachingsbureau Impulsus.

Kick-off 10 september
Op 10 september vindt de  kick-off plaats. Op deze dag worden de bedrijventeams gekoppeld aan een maatschappelijk doel en gaan zij met het specifieke project aan de slag. De locatie waar de kick-off plaatsvindt, is de Prins Willem-Alexander Manege in Amsterdam Zuidoost. Één van de deelnemende maatschappelijke doelen van de vorige editie van de JCI Challenge. 

Deelnemers: bedrijventeams en maatschappelijke doelen
De vier bedrijventeams bestaan uit medewerkers van Dura Vermeer, BMC, Tempo Team en Young Professionals Amsterdam-Noord. De vier maatschappelijke doelen zijn het VUmc Gastenverblijf, stichting Witte Tulp, M-Lab en het Bijlmer Parktheater. 

Jury
Een gerenommeerde jury beoordeelt welke bedrijventeams het beste project hebben opgesteld en  uitgevoerd bij het aan hen gekoppelde maatschappelijke doel. Als beloning ontvangen deze maatschappelijke doelen naast de bereikte resultaten tevens een geldbedrag. 

24-uurs Challenge
Zaterdag 20 november krijgen de bedrijventeams allen 24 uur om hun projectplan uit te voeren. Tijdens een feestelijke afsluiting zal ‘s avonds bekend worden gemaakt welke bedrijventeams deze editie van de JCI Challenge hebben gewonnen.

Samenvatting
Op 10 september gaat de tweede editie van de JCI Challenge in Amsterdam van start; een talent development programma binnen een maatschappelijk verantwoord kader.  Gedurende tien weken zullen vier bedrijventeams met elkaar strijden om het opzetten en uitvoeren van een maatschappelijk project voor vier maatschappelijke doelen in Amsterdam. Op 20 november zullen alle bedrijventeams binnen 24 uur het projectplan uitvoeren. Tijdens een feestelijke afsluiting van de JCI Challenge worden de winnaars van deze competitie bekend, waarbij geldbedragen voor de maatschappelijke doelen te winnen zijn.

Noot voor redactie (uitsluitend bedoeld voor informatie, niet bedoeld voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Raoul Salden: voorzitter JCI Challenge
Telefoonnummer: 06-12996596
Email: challenge@jciamsterdam.nl   
Website: www.jcichallenge.nl
                                               www.jciamsterdam.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*