Fotowedstrijd Diabetes 24/7: Al meer dan 130 inzendingen

Nog drie weken voor sluiting van de wedstrijd

Amersfoort, 28 september 2010 – De fotowedstrijd Diabetes 24/7, een initiatief van Het Platform Wereld Diabetes Dag, staat nog drie weken open voor inzending. Amateur- en vakfotografen uit heel Nederland kunnen meedoen en maken kans op mooie prijzen. Inmiddels zijn er via de website www.diabetes24-7.nl al veel bijzondere, ontroerende en spraakmakende beelden binnengekomen. De jury, bestaande uit onder andere NOS- nieuwslezeres Sacha de Boer en Nederlands bekendste topfotograaf Maarten Corbijn, alias Corbino, roept heel Nederland op om mee te doen.

Diabetes is de snelst groeiende chronische aandoening in Nederland. In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Jaarlijks komen er 70.000 mensen bij. Doelstelling van de fotowedstrijd is om diabetes in al zijn facetten te laten zien. Het Platform Wereld Diabetes Dag daagt heel Nederland uit om foto’s te maken over diabetes om hiermee de impact van een aandoening die vaak onzichtbaar is, zichtbaar te maken. Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto’s uploaden via de website: www.diabetes24-7.nl. De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen.

Topfotograaf Corbino roept iedereen op om deze laatste weken inspirerende beelden in te zenden: “De jury hoopt op spannende invalshoeken en indringende beelden van al wat die 1 miljoen paar ogen iedere dag in samenhang met de aandoening en vereiste levensstijl meemaken. Diabetes is overal, laat zien!” Aldus Corbino.

Beoordeling door topjury

Half oktober, na sluiting van de wedstrijd, zal de jury zich buigen over alle inzendingen. Zij maken de winnaars bekend op 12 november 2010, de vrijdag voor Wereld Diabetes Dag. De voltallige jury bestaat uit topfotograaf Corbino, Marja Driessens-Diessel, voorzitter van de Fotobond Afdeling Friesland, Sacha de Boer, fotograaf, journalist en presentator van het NOS Journaal, televisiepresentatrice Jet Sol en directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie Bert Kuipers.

Prijzen: masterclass Corbino en geldprijzen

In alle categorieën zijn mooie prijzen te winnen. Zo maken de professionals kans op een geldprijs van 5.000 of 1.000 euro. De amateurfotografen maken kans op een professionele fotoworkshop. De overall winnaar krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino. De categoriewinnaars krijgen kosteloos een eendaagse workshop bestaande uit een dagdeel portretfotografie en een dagdeel digitale beeldbewerking aangeboden door het vakcollege Sint Lucas in Boxtel, gespecialiseerd in vormgeving en creatief vakmanschap. Daarnaast krijgen alle winnende amateurfotografen een weekendje weg aangeboden door Best Western.

 

Over Diabetes 24/7

Diabetes 24/7 is een project van het Platform Wereld Diabetes Dag. Het Platform Wereld Diabetes Dag bestaat uit: Nederlandse Diabetes Federatie, Diabetesvereniging Nederland en Diabetes Fonds. Kijk op www.werelddiabetesdag.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over de fotowedstrijd ga naar www.diabetes24-7.nl Voor het aanvragen van gratis posters en flyers, stuur een e-mail naar info@diabetes24-7.nl De fotowedstrijd heeft ook een eigen hyvesgroep, kijk hiervoor op http://projectdiabetes24-7.hyves.nl/ en is ook te vinden op facebook http://www.facebook.com/?ref=home

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*