Stereo4one geeft eenzijdig doven en slechthorenden weer ‘stereo’

Sinds enkele maanden is er een hoofdtelefoon op de markt, welke speciaal is ontwikkeld voor eenzijdig doven en slechthorenden. De bedenker van dit nieuwe hoorhulpmiddel is het nieuwe Nederlandse bedrijf Stereo4one. De hoofdtelefoon simuleert het zogenaamde stereo effect op één oor en zorgt daarmee voor een ruimtelijke luisterervaring.

Stereo speelt een belangrijke rol bij muziek, film en games, het creëert ruimtelijkheid en geeft elk geluid zijn eigen plek binnen het geheel. Voor mensen met gehoor verlies aan één zijde, verdwijnt dit effect en daarmee ook een stuk beleving. Door het gebruik van het, door Stereo4one ontwikkelde ‘Single sided Stereo’ systeem, weet deze nieuwe digitale draadloze hoofdtelefoon die beleving terug te halen. De hoofdtelefoon bevat 2 speakers per oorschelp en in beide oorschelpen worden zowel het linker als het rechter signaal doorgegeven. Daarnaast zijn deze speakers zo geplaatst, dat er zoveel mogelijk ruimtelijkheid wordt gecreëerd.

De hoofdtelefoon is, naast eenzijdig doven en slechthorenden, ook zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een Cochleair implantaat. Het gaat hierbij vooral om duidelijkheid bij spraak, maar ook geluiden en instrumenten in films en muziek worden met deze hoofdtelefoon beter afzonderlijk van elkaar hoorbaar.

De digitale draadloze hoofdtelefoon is verkrijgbaar voor 169 euro op www.stereo4one.com en bij verschillende audiciens in Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*