Dagpauwoog Design bouwt aan toekomst

, ,

Leuke acties rondom verbouwing

Dagpauwoog Design bouwt aan toekomst

Momenteel wordt er nog druk gebouwd aan de nieuwe studio van Dagpauwoog Design in Rijen, maar eind deze maand staat de oplevering al gepland en kan de inrichting beginnen. Hierna gaat fotograaf en eigenaar Margot Wijbrans-Roodbergen proefdraaien in de studio die drie keer zo groot is geworden: van 20 m² is ze gegroeid naar zo’n 60 m². In januari volgt dan de officiële opening voor klanten en bekenden, met bijbehorende acties tussen oktober 2010 en maart 2011. In de tussentijd kunnen klanten hier nog gewoon terecht voor portret- en bruidsfotografie, pasfoto’s, bedrijfs- en productfotografie, maar ook voor multimedia.

In de nieuwe studio heeft ze straks alle ruimte om het maximale uit haar bedrijf te halen. “Ik ben in 2004 gestart als allround fotograaf en heb me verder ontwikkeld: de pop is als het ware vlinder geworden. Ik kreeg steeds meer opdrachten en door het blijven volgen van cursussen en bijhouden van de vakliteratuur, ontdekte ik wat er allemaal mogelijk en nodig was op het gebied van speciale belichtingen bij portret- en bruidsfotografie, pasfoto’s, bedrijfs- en productfotografie. In m’n kleine studio kon ik dat echter niet realiseren. Dus zijn we na gaan denken over een verbouwing.”

Vele belichtingsmogelijkheden

Nu komt er een grote, open L-vormige ruimte met aan de voorkant een ontvangstruimte met kleine pantry, toilet en zitgelegenheid. Ook kunnen klanten zich in andere kleding steken in een verkleedruimte en nodigt de kaptafel uit om het haar en het gezicht nog eens goed te verzorgen. Een aparte berging voor apparatuur en rekwisieten is eveneens heel prettig. In het dwarse deel is het hoge deel van de studio: een ruimte van twee verdiepingen hoog, waar ze alle opstellingen voor de belichting kan plaatsen. Zodoende kan ze straks bijvoorbeeld met Rembrandtverlichting gaan werken of met een green screen. Compleet andere achtergronden of een macrofoto in combinatie met de geportretteerde of het bruidspaar zorgen dan voor verrassende foto’s. Dankzij de twee dakramen op het noorden, is ook het fotograferen met daglicht mogelijk. De rondwand van 4m breed maakt het mogelijk om zelfs grote groepen en voorwerpen schaduwloos te fotograferen. Daarnaast komt hier een vaste high-keyopstelling van een achtergrondsoftbox van 2,5 m breed. Voor bruidsparen is het interessant, dat de studio onderdeel kan worden van een bruidsreportage en ook een goede uitwijkmogelijkheid is bij slecht weer of wanneer bestaande binnenlocaties niet in de smaak vallen.

De nieuwe studio is zo ingericht, dat ook mindervalide mensen hier goed terecht kunnen.

Stijl

Als fotograaf is ze niet tevreden, voordat ze een creatieve stijl heeft gecombineerd met een perfecte uitvoering. Ze noemt haar stijl zelf ‘spontaan’: op alle mogelijke manieren probeert ze haar ‘niet-professionele fotomodellen’ op hun gemak te stellen. Maar ook door zorgvuldig een plek en houding te kiezen, die ze zelf ook fijn vinden. Verplicht lachen vindt ze geen goed idee: dat zie je terug op de foto. Ook dieren behoren tot haar klantenkring en met kinderen is ze op haar best. “Ik laat mensen gewoon doen wat ze willen of moeten doen en de kunst is dan om hét moment in een foto te pakken. Dat kunnen onverwachte momenten zijn, maar ook het ja-woord bij de huwelijksceremonie moet je zo fotograferen, dat ook de emoties zichtbaar zijn op de foto. Verder is het leuke van fotografie, dat het waarde voor later heeft. Met mijn Indesign-opmaakprogramma zorg ik ervoor dat de reportages er fantastisch uitzien, zodat je het boek er graag nog eens bij pakt of cadeau doet, als het bijvoorbeeld gaat om een reportage bij een jubileum. Ik hecht eraan om maatwerk te leveren: mijn foto’s en reportages moeten voor iedere portemonnee haalbaar zijn en ik luister goed naar wat de klant wil.”

Cursussen

Op termijn denkt ze erover om fotografiecursussen te gaan geven, waarbij cursisten van tevoren aan kunnen geven wat ze allemaal willen leren. Een soort basiscursus dus, die helemaal toegespitst is op de wensen van de cursisten en waarbij ze alles uit hun fototoestel halen. Maar ook een cursus als ‘Leer eens anders kijken’ behoort tot de mogelijkheden. “Veel mensen lopen jarenlang ergens langs, maar zien niet wat er staat en genieten niet van al het moois dat op hun pad komt. Met een fototoestel ben je daar al veel meer op gespitst en wil je dat vastleggen.”

Veelzijdig

Dagpauwoog Design heeft zich gespecialiseerd in fotografie en multimedia. Eigenaar Margot Wijbrans-Roodbergen is technisch opgeleid én afgestudeerd aan de fotovakschool in portret- en modefotografie. Momenteel is ze specialist op het gebied van portret- en bruidsfotografie, pasfoto’s, bedrijfs- en productfotografie. Daarnaast bewerkt ze beelden (retoucheren, manipuleren en restaureren) en maakt ze websites op maat (in- of exclusief flashapplicaties en/of content management systeem). Ook het onderhoud en beheer ervan is hier in goede handen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margot Wijbrans-Roodbergen, tel. 0161-231661 of 06-44394722. U kunt ook kijken op www.dagpauwoog.nl en/of www.trouwfoto-online.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*